B1 verliest zinderende Boarding Cup finale

Pas via een omweg bereikte de B1 de finale. Tijdens de poule-wedstrijden op donderdag behaalde de B1 (toch niet de meest gestroomlijnde zaalvoetballers) een verdienstelijke tweede plek achter Olympia Haarlem 2 in een zeer zware poule. Maar omdat Olympia een niet speelgerechtigde (ajax-) voetballer had opgesteld werden wij vrijdagmiddag in allerijl nog opgeroepen om de finale tegen Olympia Haarlem 1 te spelen.

En daar hadden de mannen wel oren naar. Met Sem in de plaats van de op vakantie vertrokken Giel speelde de B1 met het hart. De techniek zat vooral bij de geoliede zaalvoetbalmannen van Olympia, die echter veel last hadden van de uitstekend keepende Koen. Toch kwamen zij uit een scherpe counter op een 1-0 voorsprong. Onze mannen capituleerden niet en beten zich, onder leiding van de zeer geconcentreerd en uitstekend spelende Dirk en vechtjas Suwit, vast in de tegenstander. Er kwamen kansjes voor Tijmen, Daniël en de onvermoeibare Derek, en onze gelijkmaker door Tijmen kort voor rust (volgens mensen met goed zicht was de bal echt achter de lijn) werd helaas niet gezien door de verder prima leidende scheidsrechters. Bij rust was het dus nog 1-0. Direct na de hervatting scoorde Mischa na een interceptie van Tijmen uit de draai met links de verdiende gelijkmaker. Een perfecte zaalvoetbal-aanval over een paar schijven zorgde voor de 2-1 en toen de 3-1 kort daarna viel zou ieder team het koppie hebben laten hangen. Maar niet de B1! Met Suwit als vliegende keep werd de druk opgevoerd en Olympia klem gezet op de eigen helft. Vlak voor tijd maakte Daniël, die net als Mischa vandaag echt een tandje bij had gezet vergeleken met donderdag, de aansluitingstreffer, maar meer zat er, ondanks nog een paar mooie kansen, niet in. Mannen, als we deze vechtlust in januari ook aan de dag leggen in de komende toppers tegen Kennemers en 2x Zandvoort dan gaan we een mooi half jaar tegemoet!

En aldus liet de Alliance-jeugd zich met drie finaleplaatsen de hele Boarding Cup van haar beste kant zien. Ook de C1 en de F1 bereikten namelijk allebei de finale waarin beide keren werd verloren (met een doelpuntje verschil) van ADO’20. De D1 werd op doelsaldo tweede in de poule achter de latere winnaar DEM. De E1 werd 4e in de poule.