E7: WEERGALOOS 1-2

In de vroege ochtend vertrokken we richting Nieuw Vennep voor onze bekerwedstrijd tegen DIOS E7. De strijdwijze hadden we wat aangepast, want vooraf hadden we afgesproken om lekker fel, maar wel sportief, er tegen aan tegaan, omdat DIOS uit allemaal 2e jaars bestond en ze spelen een klasse hoger dan ons.

De spelers pikten het goed op, om van deze tegenstander te kunnen winnen. De eerste helft was het meer dan aanzien waard, we begonnen met Colin op doel, de altijd goedspelende Kit achterin, normaal gesproken is Kit een opkomende verdediger, maar nu hebben we gezegd dat hij een zekerheidje achterin moet zijn omdat DIOS een paar grote jongens voorin had staan. We hadden de eerste helft het betere van het spel, maar veel kansen kwamen er niet uit voort, ook DIOS kreeg niet zoveel kansen, Kit en uitblinker Guido hielden de boel goed dicht.

De ruststand was dan ook 0-0. De tweede helft vormde hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. Er werd door Alliance goed gecombineerd, nu Quinten, die het ook goed deed samen met Kit achterin, maar nu met Pjotr op doel en Colin op het middenveld. We kregen kansen maar de bal wilde er niet in, het was oppassen voor de counter, door slecht verdedigen van DIOS, kregen Maxime en Tijs wat kansjes.

E7: WEERGALOOS   1-2

Het bleef ook in de 2e helft lang 0-0, totdat Guido de bal kreeg aangespeeld en keihard met z`n linkerbeen uithaalde wat de 0-1 betekende. Kort na de 0-1, counterde DIOS naar de gelijkmaker 1-1. Toch dacht de technische staf, mocht het zo blijven, dan gaan we onze Kit naar voren zetten en achterin 1 op 1 spelen, maar dit alles was niet nodig want uit een corner van Maxime scoorde Colin de 1-2.

Vlak voor tijd was het nog ff billen knijpen want DIOS had een vlijmscherpe counter in huis, 2 man vrij voor het doel, maar ze miste beide.

Uiteindelijk konden we tevreden huiswaarts keren, ik denk ondanks onze goede klassering in de competitie dat dit onze beste wedstrijd was geweest, we hebben alles gezien, er werd goed overgespeeld en er werd goed fel gespeeld door de jongens.

Een mooie afsluiting van het jaar, volgende week wacht ons alleen nog een oefenwedstrijd tegen Onze Gezellen.