ME1 nadert kampioenschap na winst op DSOV!

De eerst twee maanden klaagden technische staf en supporters wel eens over de geringe spanning bij de ME1 wedstrijden, maar de afgelopen twee weken komen we aan onze trekken. Soms door eigen onvermogen (DSS ME3), soms door sterke tegenstand (DSS ME1) en afgelopen zaterdag door een onverzettelijke, zeer efficiënte tegenpartij: DSOV uit Vijfhuizen.
Het werd op zaterdag 1 december een glorieuze meisjesvoetbalwedstrijd met veel doelpunten, vloeiende combinaties, messcherpe counters en kunststukjes van diverse uitblinksters. Ik moet nog maar zien of jongens uit de E-selectie een hoge bal net zo elegant en trefzeker uit de lucht plukken als Anna.

Alliance had gedurende de hele wedstrijd het beste van het spel, maar iedere keer als de marge twee doelpunten werd kwamen de DSOV-ers onvermoeibaar terug. Na de 1-0 van Sterre schoot de vandaag magnifieke Anna snoeihard via de onderkant lat raak. Maar in de tegenaanval dribbelde hun beste aanvalster langs al onze verdedigsters en zij scoorde via de (dubbelslaande) vingers van Lena. Lena verbeet de tranen en voetbalde dapper door, maar haar plek onder de lat werd ingenomen door Lysanne. Vrijwel direct vanaf de aftrap soleerde Anna langs alle DSOV-ers en het was weer 3-1. En een paar minuten later sloeg DSOV weer terug ….. en toen Anna weer: rust 4-3 voor onze meiden.

En dat was opmerkelijk want wij hadden meer dan 10x op het doel geschoten en DSOV 3x. Zij hadden echter een hinderlijk goede en moedige keepster op goal die goede schoten van Brecht, Rosalie, Hannelore en Sterre uit haar goal ranselde. De 5-3 kwam op naam van de goed oplettende Sterre en ondanks actief verdedigen van Neve, Danae (een keer niet op goal) en Luca lag de 5-4 er binnen twee minuten in. Vijf minuten voor tijd leek de beslissing daar: Hannelore tikte een corner van Anna handig binnen. Maar – u voelt hem al aankomen – DSOV dook weer voor ons goal op en daar lag de 6-5 in het netje. De laatste twee minuten duurden daardoor best lang voor het Alliance-legioen, maar de eindstreep werd – weer – ongeschonden gehaald. 9 zeges op rij; nog 1x winnen, volgende week uit bij Haarlem-Kennemerland en we zijn kampioen!!!