E7: Moeizame zege tegen FC Velsenoord 1-4

In Bloemendaal waar de topper uit onze poule Bloemendaal-DIOS zou worden gespeeld, ging niet door, de velden stonden daar blank. Bij Velsenoord, een klein clubje in Velsen-Noord, daar waren de velden prima te bespelen, ondanks dat ze geen kunstgrasvelden hebben. Enfin, we weten inmiddels als de E7 speelt is het droog, en ook dit keer was het tijdens onze wedstrijd droog. In een troosteloze ambiance, alleen wij speelden op dat moment, traden we rond de klok van 11 uur aan tegen Velsenoord E2G, een middenmoter in onze poule. We begonnen met Tijs op doel, zoals we gewend zijn met Kit en Finley achterin, het spel golf heen en weer, we kwamen met 1-0 achter doordat we de bal moeilijk wegkregen in de verdediging.

Voor het eerst dit seizoen dat we tegen een achterstand moesten aanknokken. Dat viel niet mee, want vooral de eerste helft hadden we onze dag niet, het duurde vrij lang totdat Pjotr kon uithalen zodat de 1-1 ruststand op het scorebord verscheen. Nadat we in de rust de puntjes opde i hebben gezet, dat er wat feller moest worden gespeeld en dat er meer vrijgelopen moest worden en niet achter de tegenstander staan, zodat we de bal niet kwijt konden. De tweede helft begonnen we met Kit op doel, het ging wat beter, maar nog niet naar onze tevredenheid. We begonnen nu wel feller aan de tweede helft wat resulteerde in een mooie solo van Quinten dat de 1-2 betekende. Lang bleef het spannend, met Guido nu in de achterste linie, Maxime en Tijs in de aanval bleef het moeizaam gaan, onze tikkie-takkie liet ons vandaag in de steek, het was Pjotr die de bevrijdende 1-3 scoorde, uiteidelijk een seconde voor tijd bepaalde Colin de eindstand op 1-4.

Volgende week zaterdag spelen we de topper tegen Bloemendaal in de Alliance Arena, KOM ALLEN KIJKEN naar deze spektakelstuk!!!