E7: Mooi affiche voor het 90-jarig bestaan van Alliance

De E7 toog rond de klok van half 12 richting DSS, om rond het middaguur tegen DSS E13 te spelen. Na onze midweekse oefenwedstrijd tegen de ME1 (2-14 winst), wisten we niet wat ons te wachten stond. DSS stond met 5 gewonnen wedstrijden op de 5e plaats, maar met maar 5 doelpunten tegen. Zoals gezegd rond het middaguur (op een koud Pim Mulier sportpark), trapten we af tegen DSS zonder de geblesseerde Mika en zonder Finley, begonnen we uitstekend aan de wedstrijd, met ons vertrouwde spel, het AANVULLUH!! Vooraf hadden we gezegd dat er de laatste 2 wedstrijden wel dik werd gewonnen maar niet goed gespeeld werd. Het had geholpen, zoals gezegd we speelden prima de bal naar elkaar toe.

Het duurde vrij lang dat we tot scoren kwamen door het met man en macht verdedigende DSS. Ze hadden kennelijk de opdracht gekregen om zoveel mogelijk te verdedigen. We hadden daarom de hulp nodig van de keeper, door een simpel houdbaar schot kwamen we door Maxime op 0-1. Met in de eerste helft Max op doel, hij kreeg wel geteld 2 ballen, kwamen we op 0-2, uit een corner van aanvoerder Maxime (ook wel de Ronaldo van de E7 genoemd) scoorde Colin. Er werd goed gecombineerd door Pjotr, Quinten, gelegenheids verdediger Guido, het leverde wat kansen op, uiteindelijk hadden we weer de hulp nodig van een DSS speler, want Maxime nam een vrije trap dat in eigen doel werd gewerkt. Dit was tevens de ruststand. In de rust hebben we gezegd dat we nog minimaal 2 doelpunten nodig hebben om deze najaarscompetitie op 90 doelpunten te komen, een mooi affiche: 90-jarig bestaan en 90 doelpunten. De 2e helft gaf een wat aanvallender DSS tegenover ons, met nu Guido op doel en Kit en Quinten in de verdediging, Kit met een beetje de slot op de deur. Dezelfde Kit poeierde de bal van afstand in de rechter benedenhoek wat de 0-4 betekende. Zoals gezegd werd DSS een beetje gevaarlijk, maar ja toen kwam een mooi moment van het team, van achteruit werd de bal ingespeeld door Max op Tijs die de achterlijk haalde en de bal voorgaf op de vrijstaande Maxime die met links, jawel met links (normaal staat hij er alleen op) de 0-5 maakte. Keeper Guido riep uit volle borst: JONGENS GEEN DOELPUNTEN MEER MAKEN!!!! Enfin de jongens konden er geen genoeg van krijgen, want uit een corner van Maxime scoorde Tijs de 0-6, wat tevens de eindstand werd.

Over 3 weken spelen we de topper thuis tegen Bloemendaal, dus we verwachten een volle Aliance Arena!!!!!!!

Al met al, we hebben weer genoten van jullie, na 2 wat mindere wedstrijden.