Alliance C2 swingt!!!

Hoofddorp met 7-1 verslagen

De thuiswedstrijd tegen Hoofddorp werd door een swingend C2 met 7-1gewonnen. Swingend , inderdaad, want hoewel Jeffrey met koorts in bed lag en Lucas (die wel kwam kijken) nog met zijn enkelbanden sukkelt, speelde C2 een van de beste wedstrijden dit seizoen.
Tijn nam in eerste instantie de backpositie van Jeffrey over en deed dat voortreffelijk. Uit een van zijn eerste acties, na 2 minuten, kwam de bal bij debuterende David die mooi inschoot . De goal vond geen genade bij Hoofddorps grensrechter en werd afgekeurd. Toch zou C2 de wedstrijd die spannend heen en weer ging naar zijn hand zetten. In de 18de minuut kreeg Alliance een vrije trap op 30 meter van de goal die aanvoerder Teun op de lat knalde. Matthijs was er als de kippen bij om de bal in het net te schieten, 1-0 en dat was verdiend.

In de eerste helft werd door beide ploegen goed gevoetbald, waarbij vooral het goede spel van Koen, de broer van Matthijs, opviel. Hij heerste als een vorst. Vlak voor rust werd het verdiend 2-0. Teun speelde Wesley vrij en die scoorde onhoudbaar. In de tweede helft bleef de wedstrijd het aankijken meer dan waard. C2 had pech dat spelmaker Koen al na 2 minuten met een blessure moest uitvallen. Maar in de swingende ploeg werd de uitblinkers rol gewoon overgenomen door Wesley, die steeds beter ging spelen. In de 12de minuut keerde de spanning terug. Een slordige uittrap van Bas liet Hoofddorp niet voorbijgaan. 2-1.
Thomas, die een van zijn beste wedstrijden speelde, verving Tijn op de linksachter plek en C2 zette nog meer druk. Twee minuten later was het alweer raak. Een pracht combinatie tussen Julius en Wesley bereikte David die zijn eerste voor C2 en de 3-1 scoorde.(Als David aan C2 is gewend maakt hij 20 goals dit seizoen!). Twee minuten later zette Jan-Joris (komt weer in vorm) Robbie vrij voor de keeper. 4-1. Tijn nam net als een week eerder de keepers positie foutloos over van Bas, die in de voorhoede ging spelen. En hoe! In de 25ste minuut werd weer een mooie aanval opgezet en Bas maakte bekwaam de 5-1. Steven ging weer eens goed door aan de rechterkant, zoals een aanvallende back behoort te doen, Bas zette prachtig voor en Jan-Joris tikte fraai in, 6-1. De ploeg bleef swingen en de lol en het plezier straalde van de koppies af. Helemaal toen Mathijs in de laatste minuut 7-1 scoorde. Alle spelers en de scheidsrechter haalden een dikke voldoende. Sommigen zoals Koen, Wesley en Thijs blonken uit, maar de ploeg speelde als een ploeg. Opvallend dat als elftallen plezier hebben het veel leuker is naar ze te kijken dan naar de betaald voetballers in Nederland. Dat werd ook duidelijk na de vele complimenten die de ploeg van het talrijke publiek kreeg na de wedstrijd. Het was inderdaad een feest. Maar laten we niet vergeten dat het ook leuk spelende Hoofddorp uitermate sportief speelde en er een wedstrijd van bleef maken. Er zijn altijd 2 ploegen nodig voor een goede pot. Maar eerlijk is eerlijk, als iedereen voor elkaar speelt, dan wordt een team een vriendenploeg en dan is de kwaliteit en lol er vanaf te lezen. Houden zo C2!!!!!!