Topprestatie van B1: 7-2 tegen koploper

Begin van dit seizoen was de B1 oppermachtig tegen de Kennemers op hun eigen toernooi (7-0 werd het toen). Die tijden leken lang, lang geleden, want Kennemers stond fier op kop, ongeslagen en Alliance stond 5e met vier punten achterstand. En, wat treuriger was, een team met zoveel goede voetballers presteerde niet op hun eigenlijke niveau. Voorafgaand aan de match zaten trainer Frank, de spelers en ik in een zeer gezellige, sfeervol verlichte entourage te praten over tactiek, maar zeker ook teamspirit. Goede voornemens, een beetje lol samen en het prachtige vooruitzicht dat er een UNOX-muts in het verschiet lag voor de man of the match.

We zagen vanaf de 1eminuut een zeer geconcentreerde B1, die voornemens was om de beste wedstrijd van het seizoen neer te zetten. We misten Sem en Marnix, maar Cas toonde zich een prima vervanger, met veel overzicht en zijn gebruikelijke inzet. Goed opbouwend vanaf Koen, met een zeer gefocust voetballend en pittig duellerend centrum – Daan en Dirk - en Rick en Mischa als alerte backs. Kennemers bood goed weerstand, je kon wel zien dat ze terecht hoog geklasseerd waren, maar ik denk dat iedereen zag dat Alliance sterker was. Er waren alleen weinig kansen gedurende de eerste twintig minuten. Ik had dat nog niet gedacht of Giel, vandaag in turbo-vorm, sneed het penalty-gebied in en scoorde behendig. De tien minuten voor de rust zijn denk ik bepalend voor de rest van de wedstrijd en zullen zeker invloed hebben op de rest van het seizoen. Daar lieten de mannen namelijk karakter en teamspirit zien. Allereerst scoorde Daniël fraai de 2-0 en leken we onbezorgd met die voorsprong te gaan rusten. Helaas was vervolgens Mischa iets te ‘druistig’ in een duel in het strafschopgebied en de scheids – die prima floot – was streng: penalty, 2-1. Ik denk dat menig volger der B1 toen de schrik om het hart sloeg: wat voor effect zou dit op de tere zieltjes hebben? Het antwoord van de mannen was helder, er volgde een vloeiende aanval met inbreng van Daniël, de razend actieve Boyd en Mischa en Giel werkte prima af: 3-1. In de daarop volgende - laatste minuut - kreeg Tijmen de bal voor een corner. Vooraf was besproken hoe zinvol een korte corner kan zijn en – jawel – Tijmen joeg de bal zwiepend voor het doel waar Mischa opdook en keihard raakt kopte (of neusde).

Na de pauze bleven de mannen geconcentreerd voetballen en na 10 minuten vuurde aanvoerder Derek raak. Even later konden we zien hoe prettig het is om een ‘brede bank’ te hebben, want Sjoerd stond amper in het veld of hij kopte op aangeven van Tijmen, de 6-1 binnen. Een eind in de 2e helft scoorde Kennemers 6-2, die jongens bleven tot het einde toe hun best doen (en soms wat stevig ook), maar het slotaccoord was weer voor Alliance. Eerst leverde een prachtige diepe bal van Suwit nog gevaar op, daarna verdedigde hun keeper (die toch al geen fijne middag had) onhandig uit en maakte Daan daar met een fraaie boogbal handig gebruik van.

Een gala voorstelling mannen, jullie kunnen trots zijn op deze prestatie en de eerste stap naar nog meer succes.

En de UNOX-muts ging in de kleedkamer met vrijwel algemene stemmen naar Dirk!