ME1 blijft winnen, 2-6 bij HFC.

De Koninklijke zat ons qua verliespunten voorafgaand aan deze wedstrijd het dichtst op de hielen (2 verliespunten slechts). Toch waren de Alliance-meiden vol vertrouwen op de goede afloop. Misschien wel een beetje teveel vertrouwen en optimisme (daar heeft hun coach ook wel eens last van), want lang niet iedereen haalde vandaag haar normale niveau.
Desondanks was het de eerste minuten het gebruikelijke eenrichtingsverkeer, maar de bal wilde er niet in. Teveel gedraai en geprut van onze kant (en natuurlijk misten we onze 'bomber' Sterre) en fanatiek verdedigen door de HFC-meiden. Gelukkig hadden Lena, Lysanne en – vooral - Luca alles achterin goed onder controle, zodat HFC eigenlijk amper over de middenlijn kwam. Na ruim 10 minuten eindelijk een mooie vloeiende aanval waarin uiteindelijk Hannelore door de uitstekende Rosalie werd diep gestuurd en Anna tikte binnen. Toen begon het even te stromen en Hannelore zette weer scherp voor en nu tikte Rosalie binnen. Uit een harde corner van Anna ramde Luca – vandaag woman of the match - artistiek de 0-3 binnen en toen Jill kort daarna de 0-4 scoorde zochten we het gebruikelijke telraam weer op. Dat bleek echter niet nodig, want HFC liet het koppie niet hangen en een van hun snelle spitsen scoorde ondanks een dappere poging van keepster Danae de 1-4.
In de tweede helft zagen we een veldoverwicht en veel gerommel van Alliance. Anna ("ik heb mijn dag niet") schoot maar liefst 3x op de paal. Hannelore scoorde na een snelle uitbraak met een machtig schot de 1-5, maar kort daarna counterde HFC naar 2-5. Brecht was een keer dichtbij een doelpunt, net als de hardwerkende Neve, maar uiteindelijk liet Anna, die net als vele andere meiden vandaag wat meer bezig was met het komende concert van "One Direction" dan met de voetbalwedstrijd, na een knappe solo de 2-6 aantekenen.
Volgende week, op ons eigen kunstgras tegen DIOS, verwacht ik wat meer scherpte, dames!