C1 wint 5-2 van Sporting Krommenie

De mannen van de C1 blijven goed meedraaien in de top van hun 1e klasse. Zaterdag 13 oktober werd middenmotor Sporting Krommenie onschadelijk gemaakt. Vanaf het begin werden de gasten met goed verzorgd spel en een fikse inzet teruggedrongen en was het wachten op de 1e treffer. Sytze, Jesse en Folkert wisten soepel tikkend de voorwaartsen in beweging te zetten. Na een fout van Sporting bij de opbouw (lang niet de enige) schoof Patryk de 1-0 binnen. Daarna regen de – halve – kansen zich aan een, maar voorin had men het vizier niet op scherp. Achterin ging Bram ieder duel aan alsof het zijn laatste was en ook Pim, Cian en Joel hadden hun tegenstanders onder controle. Kort voor rust leek de definitieve beslissing al daar, want Rory schoof beheerst de 2-0 binnen.
De tweede helft begon echter catastrofaal. Voordat de toeschouwers hun positie weer in hadden kunnen nemen schoof Krommenie de aansluitingstreffer binnen. Zo hield de C1 de tegenstander zowel in de greep als in de wedstrijd. De tweede helft liet echter ook het belang van een (gebrek aan) goede opbouw zien. Ik schat dat zo'n 50% van de uittrappen van de keeper voor Bas was. Deze jongeling knalde ook bijna nog een vrije trap van ruim 30 meer binnen. De kansen waren dus steeds meer voor het oppermachtige Alliance en nadat Youri een paar keer Rory goed lanceerde schoot deze laatste – een tikje fortuinlijk ?- de 3-1 binnen. Daarna ging het snel: een prachtige counter belandde via Sytze, Jelmer en Patryk bij Folkert, die mooi scoorde. Even later weer zo'n razendsnelle omschakeling en deze keer vond Patryk – fluwelen touch, en wat is ie effectief als ie de bal ineens speelt – het hoofd van Jelmer (5-1). In de slotfase scoorde Sporting via een strafschop (bij mijn geliefde Match of the Day zouden ze zeggen: a soft penalty!) de 5-2.
Maar nu breken interessante tijden aan: volgende week voor de beker tegen tweede divisie team DEM en de week daarna uit bij koploper De Dijk. In de kantine gingen al stemmen op om Rory's herfstvakantieverlof in te trekken........

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

De tweede helft begon echter catastrofaal. Voordat de toeschouwers hun positie weer in hadden kunnen nemen schoof Krommenie de aansluitingstreffer binnen. Zo hield de C1 de tegenstander zowel in de greep als in de wedstrijd. De tweede helft liet echter ook het belang van een (gebrek aan) goede opbouw zien. Ik schat dat zo’n 50% van de uittrappen van de keeper voor Bas was. Deze jongeling knalde ook bijna nog een vrije trap van ruim 30 meer binnen. De kansen waren dus steeds meer voor het oppermachtige Alliance en nadat Youri een paar keer Rory goed lanceerde schoot deze laatste – een tikje fortuinlijk ?- de 3-1 binnen. Daarna ging het snel: een prachtige counter belandde via Sytze, Jelmer en Patryk bij Folkert, die mooi scoorde. Even later weer zo’n razendsnelle omschakeling en deze keer vond Patryk – fluwelen touch, en wat is ie effectief als ie de bal ineens speelt – het hoofd van Jelmer (5-1). In de slotfase scoorde Sporting via een strafschop (bij mijn geliefde Match of the Day zouden ze zeggen: a soft penalty!) de 5-2.

Maar nu breken interessante tijden aan: volgende week voor de beker tegen tweede divisie team DEM en de week daarna uit bij koploper De Dijk. In de kantine gingen al stemmen op om Rory’s herfstvakantieverlof in te trekken……..