Pizza, blauwe taart en ajax-psv


Een heuse zelfgebakken taart met een blauwglazuren bovenkant. Die had Pien meegebracht op vrijdagavond 5 oktober naar de kantine waar de meiden MD1 van Alliance verzameld waren om met elkaar eerst een pizzaatje te eten om daarna naar Ajax-PSV te gaan. We waren met 9 meiden, dat was een mooi aantal. De wedstrijd werd gespeeld op sportcomplex De Toekomst onder de rook van de Arena. We waren maar net op tijd, maar konden nog wel een plekje krijgen met uitzicht op het veld. Het was leuk om te kijken en de ploegen hielden elkaar goed in evenwicht (2-2). In de rust lieten de meiden zien op het veld ernaast hoe wij in Haarlem spelen. Al met al een geslaagde avond en we hebben ons visitekaartje nog even afgegeven.

alt

De alliancevlag onder AJAX

Punt gepakt tegen de Koninklijke...of twee punten laten liggen?
Het zag er 's morgens bar en boos uit, maar gelukkig hoefden onze meiden pas om vijf uur thuis aan te treden tegen de Koninklijke (niet die dure club uit Madrid, maar wel die sjieke HFC uit H'lem Zuid), en op dat tijdstip zag het er qua weer fantastisch uit. Vooraf had Henny gewaarschuwd om Sarah, onze spits van vorig jaar die bij HFC is gaan voetballen goed in de gaten te houden, maar in de eerste helft liep HFC eigenijk meer achter ons aan, dan andersom. Wij kregen twee dotten van kansen die maar rakelings naast gingen. En er werd goed gevoetbald door de meiden. Achterin hield Nina met haar achterhoede (Anna B en Zanna) de boel goed dicht en op het middenveld speelde Dorien heel lekker daarbij geholpen door Saar, Misha, Wietske en Anna K. Voorin speelde Anna (uit de ME1 die heel goed mee kon komen), Zhitao en Lisette en Brechtje. Olivia liet zien dat zij als keepster geweldig ver kan uittrappen. Al met al zag het er goed uit, totdat Nina geblesseerd raakte (gaat nu weer redelijk met haar); dat was even een domper, maar in de tweede helft vingen Oliva en Anna uit de ME1 dat best goed op. Er was nog een buitenspelgoal maar grens Frank (die van die kozijnen en gordijnen) zag het goed en Volkert, onze scheids, keurde daarom terecht dat doelpunt af. Zou ook niet verdiend zijn, want gezien de kansen hadden wij eigenlijk verdiend om te winnen.
Nou toch zijn we nu mooi losgekomen van de laatste plaats en ik verklap jullie vast een ding: daar zullen wij ook zeker niet meer belanden.

Geblesseerd geraakte Nina

de geblesseerd geraakte Nina