Zindering in Zaandam: C1 wint 2-3

Na de teleurstelling van vorige week tegen HBC stond een gehavende C1 (geen Koen, Sytze en Jelmer) tegenover Hercules Zaandam, dat tot nog toe drie keer had gewonnen. Vorig seizoen leverden de toenmalige C1's van beide clubs een sensationele, tot de laatste minuut spannende wedstrijd af die in 5-5 eindigde.
Vandaag werd het minder sensationeel, maar zinderend was het wel. Vanaf het begin werd er lekker gecombineerd door Alliance, vanuit een rustige opbouw vanaf keeper Hugo. Joel en Pim hadden pittige tegenstanders, maar hadden meestal de bovenhand en het centrum met Bram en Bas zat goed dicht. Folkert en Jesse wisten met regelmaat de mannen voorin te bereiken. Met name Rory had echter een back tegen zich die bijna net zo snel als hij was. Nadat er een paar kansjes waren geweest bracht Patryk met rechts Youri in stelling, die als een echte spits razendsnel toesloeg. We waren dichter bij 0-2 dan zij bij 1-1 maar toch waren we blij dat we bijna de rust ingingen met een voorsprong. Bijna, want in de laatste seconden voor rust kopte een grote verdediger een corner binnen: 1-1.
De tweede helft, met wind tegen, liet nog steeds een licht overwicht zien voor de groenzwarte mannen. Toch voelde het nooit helemaal stevig, want Hercules had een paar snelle, goede spitsen. En inderdaad, het werd 2-1. Angstigen van geest onder de Alliance-supporters vreesden een herhaling van vorige week; goed spelen en toch nipt verliezen. Maar daar kwam een prachtcorner van Patryk, een kamikaze-vlucht van Youri met kopstoot en het was 2-2. Mooi, een gelijkspel zou al heel verdienstelijk zijn geweest. Of zouden wij een keer mazzel hebben? In de laatste minuut een vrije trap zo'n beetje op de middellijn, Bas pompte de bal naar de kop van het penaltygebied, een doorkopballetje van Youri en daar stond Cian vrij voor de keeper. Met een enorm hoge lob, die tergend langzaam net voor de lat daalde maakte hij de winnende treffer. Op karakter gewonnen, mannen, gefeliciteerd. Nog een eervolle vermelding voor Julius, die prima inviel!