Alliance MC1 _ Conditieslag in Hoofddorp

De eerste echte beker wedstrijd van het seizoen kende slechte voortekenen. Overbos was zo goed als onbereikbaar, waardoor heel wat spelers redelijk in de stress te laat kwamen. Vanaf drop-off zone op de parkeerplaats zag je regelmatig een Alliance speler een sprintje richting kleedkamer maken.
Voordat we naar Hoofddorp vertrokken waren er al de nodige administratieve problemen. Judith had heel veel moeite om alle kaarten van de spelers bij elkaar te krijgen. Niet alles was aanwezig. Om in dezelfde termen te blijven, de administratie van Alliance was geen pick-up-zone.
De scheidsrechter was een man van regels, hetgeen op zich een scheidsrechter wel siert. Toen bleek dat de kaart van Noor ontbrak , evenals het dispensatieformulier van Jara, was hij onvermurwbaar. Alle argumenten mochten niet baten. Beide spelers konden onverrichter zake weer afreizen naar Haarlem. Dit was heel vervelend voor beide spelers. Dat wij nu met minder reserves aantraden zou ons later in de wedstrijd nog lelijk opbreken.

Na het eerste fluitsignaal ging Alliance direct furieus van start. De meiden zaten er bovenop, jaagden Overbos op en speelden de bal goed rond. Het was onze nieuwe aanwinst (hele dure transfer van Geel-WitJ) Juwe die prachtig inschoot. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Overbos. Ons middenveld domineerde. Overbos was verre van ongevaarlijk. Met snelle uitbraken wisten zij goede kansen te creeren, maar onze verdediging hield goed stand. Jessie was een rots in de branding. Ook onze nieuwe backs Erin en Sam, speelden sterk. Overbos wist aan het einde van de eerste helft langszij te komen.

In de tweede helft werd Overbos sterker. Met name nadat Erin geblesseerd uitviel. Het was erg warm, zeg maar bloedheet, en de wedstrijd mondde uit in een conditieslag. Omdat Overbos lekker kon doorwisselen en Alliance nog maar een reserve had, en later in de wedstrijd na het uitvallen van Juliette helemaal niet meer kon wisselen, kon het middenveld van Alliance de gaatjes niet meer dichtlopen. De verse krachten van Overbos begonnen het verschil te maken. De druk op de verdediging werd groter. Bij de snelle uitbraken van Overbos ontstond regelmatig een numeriek overwicht. Hier werd uiteindelijk twee maal uit gescoord. Zelfs het goede keeperswerk van Marit kon ons niet meer helpen. De scheisrechter had het erg naar zijn zin en liet de wedstrijd 10 minuten te lang doorlopen. Enkele Alliance spelers waren tot de bodem gegaan en raakten bijna door de hitte bevangen. Eigenlijk was het onverantwoord dat er werd doorgespeeld. Het laatste fluitsignaal was een bevrijding. Voor beide teams.

Overbos heeft een goed team. Zij spelen hoofdklasse, maar wij hadden ze kunnen hebben. Ondanks alle aanloopproblemen hebben wij weer laten zien waar we voor staan: een enorme inzet gecombineerd met goed voetbal. De leeuwinnen van Alliance hebben hun tanden weer laten zien.