ME1 wint 1e competitiewedstrijd

De meiskes van de ME1 moesten voor de 1e competitiewedstrijd wederom naar IJmuiden. Ze waren gefocust, als waren zij het Nederlands elftal en onder leiding van hulptrainers Youri en Bernhard en aanvoerster Anna werd er een werkelijk imponerende warming-up afgewerkt.

De ME1 heeft een aanvallend ingestelde bezetting; desgevraagd geven praktisch alle meiden aan, dat ze zich als aanvaller zien. Gelukkig hebben we twee meiden – Danae en Lena – die zichzelf als deeltijd-keeper zien. Dappere meiden, die handelend durven op de treden, al hebben ze vaak niet zoveel te doen.

Dat ze weinig te doen hebben komt doordat Luca zich zuchtend bij een defensieve rol heeft neergelegd (ook zij wil eigenlijk in de spits) en geholpen door Lysanne kwam er vrijwel geen muis door. Danae hoefde in de eerste helft slechts 1 keer goed redding te brengen; Lena liet vooral bij de afsluitende penalties zien, dat ze voor geen hard schot opzij gaat.

De hele wedstrijd zagen we dus een imponerend veldoverwicht van Alliance. SVIJ verdedigde zich met vrouw en macht en werd geholpen door een uitstekende keepster. Daardoor duurde het vrij lang voordat Anna met een geplaatst schot de score opende. Voor rust bouwde Sterre de score met een droog schot uit tot 2-0. Er waren een paar goede aanvallen te bewonderen, wat bijvoorbeeld te maken had met Rosalie, die uitstekend haar positie op links hield, waardoor zij altijd aanspeelbaar was. Ook Neve snapt waar ze moet lopen, ze heeft balgevoel en ze wordt met de week dapperder. Op het afronden van mooie passjes van onder meer de prima lopende en kijkende Jill gaan we deze week oefenen, zodat u volgende week kunt lezen dat Rosalie haar 1e goal heeft gemaakt.

In de tweede helft liepen we gestaag uit. Het was lastig, want het was heel vol voor het doell van SVIJ en hun keepster hielp bepaald niet mee. Maar Anna scoorde natuurlijk weer en een harde corner van Hannelore leverde een eigen goal op. De vijfde was een enorme knal van Hannelore en nummer 6 was een beauty van een aanval, die uitmondde in een goal van Sterre. Daarna viel de prima leidende scheidsrechter uit met een blessure en moesten wij zelf het partijtje afblazen.

Volgende week spelen we voor het eerst een thuiswedstrijd – tegen Overbos ME2- dus breng ouders, opa, je tante en al je vriendinnen mee. We gaan deze week zelfs twee keer trainen, dus ik heb er goede hoop op dat we volgende week zaterdag het publiek gaan boeien.