C2 begint seizoen goed!

Na twee eclatante overwinningen in oefenwedstrijden (uit tegen tegen Castricum (1-9) en Hillegom (2-6)) ging het seizoen voor C2 echt van start met een bekerwedstrijd uit tegen Zandvoort. Zonder de zieke Bastiaan (beterschap!) maar met Bram en Joerie als zijn vervanger begon C2 rommelig aan de wedstrijd. Dit is meteen een van de problemen met dit team. De concentratie ontbreekt te vaak na de aftrap en bij het begin van de tweede helft. En ook als een mooie voorsprong is genomen wordt het nog weleens te makkelijk opgevat.

Het duurde tien minuten maar toen kwam de gang erin. Binnen tien minuten stond het 0-4. Robbie met een assist op Jan -Joris 0-1, een mooie aktie van Jan-Joris door Robbie subtiel afgemaakt 0-2, een assist van Thomas waarna Robbie de hele verdediging op snelheid klopte 0-3 en een wonderschone pass van Wesley op Jan-Joris voor zijn tweede 0-4. Maar toen zakte het spel weg, het werd te makkelijk genomen en het een keer raken en samenspelen werd vergeten. Een dubieuze vrije trap bereikte een Zandvoorter in buitenspel positie, maar hij telde wel 1-4. Teun knalde een vrije trap op de lat en de rebound weer op de lat, JJ miste een geweldige kans, en een voorzet van rechts werd door Zandvoort in onze goal gefrommeld. 2-4. In de tweede helft was de ploeg een stuk alerter. Er werd niet gerageerd op de vaak vervelende overtredingen van de thuisclub en beter gevoetbald. Achterin was Lucas geconcentreerd en dus goed, speelde de verdediging hecht en voor werd beter gecombineerd.
Een vrije trap werd door Teun weer op de lat geknald en deze keer uit de rebound door Teun afgemaakt. 2-5. Uitblinker Julius nam tot slot weer een van zijn schitterende corners, deze keer door Joerie mooi ingekopt. 2-6. De overwinning, verdiend en toch well mooi, werd gevierd. Volgende week begint de kompetitie, thuis tegen Amstelveen C1. Weten we gelijk waar we staan.
Maar als C2 geconcentreerd voetbalt kan niemand van ons winnen.