Meiden doen het goed in IJmuiden

ME1 tweede, MD1 eerste!
Met 5 meiden die nog nooit een echte wedstrijd hadden gespeeld beleefde de ME1 haar première tijdens het SVIJ-toernooi. En dan maar gelijk tegen DSS ME1. Een (selectie) team dat al jaren bijeen is en dit jaar waarschijnlijk in een jongenscompetitie gaat spelen. Zou dat wel goed aflopen….?


Ja en nee. Tegen de soepel lopende DSS-machine hadden wij het erg zwaar, maar door de enorme strijdlust van de nieuwe meiden en de routiniers, die er een schepje bovenop deden werd het slechts 2-0. Fantastisch keeperswerk van aanvoerder Anna, de inzet van Danae en Lysanne achterin en de duelkracht en timing van Luca achterin zorgden ervoor dat het lang 0-0 bleef, maar pas op het laatst konden we de energieke meiden voorin - Jill, Hannelore en Rosalie - bereiken en sleepten we er zelfs nog een paar corners uit.

De tweede wedstrijd was tegen SVIJ ME2, die ook bij ons in de competitie zitten. Hier waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Sterre opende beheerst de score, waarna Lena’s finest hour aanbrak. We hebben nog geen eens getraind op hard schieten en zij pegelde nu al de bal van verre hoog in de touwen. Ook nieuweling Neve kwam bijna aan scoren toe, maar zij wist fijne passjes van Anna nog niet te verzilveren. Toen deed Anna het 2x zelf en tussendoor prikte ook Luca een goaltje binnen.

In de slotwedstrijd troffen we SVIJ ME1. Die zitten in een hogere competitie, maar die bleken we goed te kunnen hebben. Nadat we een paar kansen hadden gemist maakte hun spits handig gebruik van een slordigheidje achterin. Binnen de 30 seconden maakte een furieuze Anna gelijk. Daarna bleef het spannend of we bijtijds de winnende zouden maken, maar in de slotfase speelde Sterre zich koeltjes vrij en schoof de bal in de uiterste hoek: 2-1 en een verdiende 2e plek!

Hiermee was de ME1 als tweede geëindigd en – veel later (het toernooi was niet erg strak georganiseerd) – haalde de MD1 zelfs de hoofdprijs op.