ME1 overtuigend winnaar van “Gooische Meisjes”-toernooi

Niet alleen de titel van het toernooi sprak aan, ook de sfeer was heel plezierig met op de moderne jonge meid gerichte stands waar ze tussen de wedstrijden door hun nagels konden laten lakken en extensions in laten hangen.

Onze ME1 meiden, altijd op zoek naar tegenstand, waren ingedeeld in de D-poule, maar dat bleek hen niets te deren. Met verzorgd tikkie-takkie voetbal werd tegenstander BFC terug gedrongen, er ontstond slechts één kans voor de gastvrouwen, na het enige foutje achterin schoten ze op de paal. Verder had Danae een erg rustige dag, want Jessica, Rosalie en Luca waren onverbiddelijk en geconcentreerd. Pas in de laatste minuut van de finale kreeg Danae haar eerste redding te verrichten! Verder kon zij goedkeurend toezien hoe een passje van Sterre voor de voeten van Anna belandde, die goed uithaalde: 1-0. En het slotakkoord de 2-0 – uit een aanval over zes, zeven schijven, vlak voor het doel van BFC, waar uiteindelijk Sterre uit scoorde – was zo fraai dat de coaches van de tegenpartij luid applaudisseerden.

Daarna volgde ’t Gooi, ook een D-team met een paar stevige meiden, die ons – naar later bleek terecht – weinig hoop gaven op een succesvolle afwikkeling van het touwtrekken (in plaats van penalty cup gingen de teams hier tegen elkaar touwtrekken). Niettemin hielden we ook deze meiden goed of afstand, al waren we slechts 1x succesvol. Rosalie besloot een solo van zo’n 30 meter met een beheerste schuiver.

In de laatste poule-wedstrijd stonden we tegenover Buiten Boys ME1, die meiden zijn ook dit jaar 2x ongeslagen kampioen geworden. Dat leek dus spannend te gaan worden, maar dat pakte anders uit. De ME1 bleef rustig combineren en de kansen kwamen al ras. Een slimme steekpass van de uitstekende spelende Pien belandde in het doel nadat Sterre de keepster in verwarring had gebracht. En die arme keepster kreeg vervolgens een keiharde corner van Hannelore op haar neus (2-0) en vlak voor tijd maakte de vandaag niet te stuiten Sterre de 3-0. Jill was zelfs nog dichtbij de 4-0 met een paar goede acties.

In de finale stonden we weer tegen een D-team van BFC, maar de ME1 was nu helemaal op stoom en het werd een walk-over. BFC had een razendsnelle rechtsbuiten, die echter door Luca geneutraliseerd werd en daarna golfden we over de tegenstander heen. De mooie doelpunten volgende elkaar op: het geplaatste afstandsschot van Hannelore, over de keeper heen (1-0). De schitterende solo van Anna op links, gevolgd door een strakke en lage voorzet op Sterre (2-0). Daarna speelde Hannelore Anna vrij, die weer zo’n fameus zwiepend schot losliet, wat de 3-0 betekende. Tenslotte stuitte na goed storen van Jill de bal voor de voeten van Rosalie, die van afstand en heel precies de bal over de keepster lobde.

Een prachtige teamprestatie, we kregen veel complimenten van de tegenstanders en dit was dan een terechte toernooizege van een team zonder zwakke plekken. Volgend jaar – als we weer naar de Gooise Meisjes gaan – gaan we echter oefenen op touwtrekken, want de touwtrek-kampioen kreeg een mooie beker en wij kregen als kampioen alleen een – overigens smakelijke – taart.