ME2 krijgt te weinig tegen Vitesse ‘22

Ik denk dat Alliance wel 70% balbezit had en dat de kansenverhouding 7 : 1 was, maar uiteindelijk was het resultaat niet helemaal bevredigend.

Gelukkig was het spel top en de sfeer rond het veld weer geweldig. Vanaf het begin was er maar 1 ploeg die voetbalde om te winnen en de kansen regen zich aaneen. Luca schoot zelfs twee keer op de lat. De sister act (annemijn en sterre) was weer in het leven geroepen en ook Nikita en Isa waren gevaarlijk.

De schoten smoorden echter in de massa verdedigers die in de weg stonden en bij de eerste uitbraak scoorde Vitesse meteen de 0-1. De ME2 bleef echter goed verzorgd voetballen en de fans hielden er vertrouwen in. En na een enorme run van de zeer actieve Luca scoorde Sterre de prachtige en verdiende gelijkmaker.

In de 2e helft zette het catenaccio zich voort. Vaak bleven meerdere castricumse meiden bij een counter op zo’n 10 meter afstand voor hun doel hangen om voor een permanente levende muur te zorgen. En hoewel Floor, Lysanne en Esther achterin bijna alles tegenhielden hadden we pech dat de verder uitstekend keepende Julia de uittrap nog niet 100% onder de knie heeft: en dat was 1-2. Gaven onze meiden het op? No way, Jose! Luca deed weer eens een demarrage en het was terecht gelijk, maar Vitesse bleef scherp en uit een knappe tegenaanval kwamen ze weer op voorsprong. Uitblinker Isa was echter niet te houden en het was dan ook zeer verdiend dat in de laatste minuut haar zoveelste goede actie en voorzet werd afgerond door – natuurlijk – Nikita! Met 3-3 kregen jullie te weinig, meiden, maar het publiek heeft genoten! En dat gold zeker ook voor jullie nieuwe trainsters, die meteen kwamen kijken!!