E1 (E-top) Kampioen!!

De mannen van trainer Max Boon zijn afgelopen zaterdag bij FC Amsterdam kampioen geworden.
Na een seizoen schaven, bijslijpen en oefenen in het passen naar een speler met hetzelfde shirtje aan, en dat liefst zo snel mogelijk, kwam er zaterdag ineens een onverwachte ontlading.

Drie clubs streden op de laatste dag van de competitie nog om de titel, Onze Gezellen, Olympia Haarlem en Alliance dus. Er moest gewonnen worden van FC Amsterdam en wel met minimaal 11 doelpunten verschil. Dan zou de E-Top/E1 kampioen zijn, maar 11 doelpunten is wel heel veel.

Toch zie je dit soort uitslagen wel vaker in de voetballerij maar dan zit er vaak een Chinees gokpaleisje achter...

Nu is FC Amsterdam ook net iets anders dan onze club dus het was wel even wennen voor de jongens. Ruiger spel, beetje trekken en duwen en lekker praten tegen alles wat in de buurt komt.

Vanaf het begin was het duidelijk dat Alliance zou gaan winnen maar de tegenstander zette de deur niet liefdevol open.

Blijf snel combineren en ga niet teveel voor eigen succes was het advies van trainer Max in de rust. “Het maakt niet uit wie e

r scoort, als jullie maar scoren”. Het stond toen al 0-7 dus het was zeker mogelijk.

E1 Kampioen!!

Maar in de tweede helft was het combivoetbal een beetje weg. Het duurde lang voordat er weer gescoord werd en de spelers werden nerveuzer en voelden de druk. Het kon best maar het lukte niet meer. Ondanks het advies van trainer Max.

De spelers van FC Amsterdam gooiden er ook een tandje bij voor wat betreft het raken van ledematen van onze keurige Alliance boys.

Na een minuut of twaalf in de tweede helft viel dan toch die achtste goal en daarna volgde vier minuten voor tijd de bevrijdende elfde treffer. Uiteindelijk werden het er twaalf en was het feest naast de Arena.

Hulde aan trainer Max die alle boys (en het team) van de E1 afgelopen seizoen echt beter heeft gemaakt. Het was niet altijd even goed maar er zat wel een goed idee achter en dat heeft zich nu uitbetaald!!

Jori, Ocho, Max, Justin, Jochem, Job, Tristan, Tim, Jelle, Twan en Nout !!!!!

Gefeliciteerd!!

alt