MD1 Alliance rolt koploper Spaarnwoude MD1op (3-1)

Was het gelijke spel tegen K HFC op donderdag 18 april al mooi om te zien, op zaterdag 20 april ontketenden onze meiden tegen de koploper. In de eerste helft hadden we de wind vol in de rug, dus was het makkelijker om het spel te maken. We zaten dan ook meteen goed in de wedstrijd, en verstopten ons voorin niet. Op een gegeven moment knikte Olivia in het strafschopgebied van Spaarnwoude met een sierlijke boog de bal over de tegenstander en nam de bal toen vol op de pantoffel (ja vraag me niet waarom men voetbalschoenen soms pantoffels noemt, maar da's ook voetbaljargon) en maakte een geweldige goal. 1-0 voor, hoera!

Omdat we de wind in de rug hadden, speelde het spel zich toch grotendeels af op de helft van Spaarnwoude. En de uittrappen van Anna K., die in de eerste helft keepte, kwamen ook heel ver, super Anna, zie je no problem! Ook Nina knalde de bal af en toe lekker diep naar voren en onze spitsen Pien, Hannah en Lisette konden daar dan lekker achteraan draven. Iedereen voelde dat we voor iedere meter moesten vechten, en dat deden de meiden dan ook. Op het middenveld deden Olivia, Dorine, Mischa, Wietske en Saar hun uiterste best om de aanvallen van Spaarnwoude daar al te storen, en achterin probeerden Anna B., Zanna, Nina, Zhitao en Lotta de gevaarlijke aanvalsters af te stoppen. Lotta kreeg een flinke knal tegen haar arm, maar na er eventjes uit te zijn geweest, knokte zij toch weer dapper verder. Lisette kreeg vervolgens een mooie kans, en ook zij maakte een prachtige goal, hard geschoten in de linkerbovenhoek (juist ja, met haar pantoffel).
Daarna kreeg Spaarnwoude nog een dot van een kans, want de bal landde eerst op de lat en toen op de paal, oef gelukkig geen goal, tja goede keepsters hebben soms engeltjes bij de hand, Anna.
Alsof coach Henny, die bij gebrek aan een scheidsrechter zelf de fluit hanteerde, het rook, liet hij net lang genoeg doorspelen in de eerste helft waardoor onze meiden uit een corner nog een goal wisten te frutselen, en wel via de tegenstander. In de tweede helft moest vervangcoach Roger weg, en hoewel het er zeer goed uitzag, kregen de meiden de wind nog tegen in de tweede helft. Zouden ze het redden, vroeg hij zich ongerust af. En ja hoor, hoewel Spaarwoude haar best deed nog terug te komen, kwamen ze niet door de solide verdediging van onze meiden heen. De enige goal die Spaarnwoude maakte, moesten wij nota bene zelf nog voor hun maken - sportief Nina, dat je ze een doelpuntje voor ze maakte (-.
Meiden het was een fantatische pot, en jullie zien dat als je als team van elke tegenstander kunt winnen. Voor a.s. zaterdag geldt dus weer: oprollen die Zwanenburgertjes!