E11M wint bij Beverwijk E1

Zaterdag jl, was het “d’r op of d’r onder” voor de E11M. Bij winst zouden we er goed voorstaan en bij verlies zou het kampioenschap ver weg raken (denk PSV-Ajax). De thuiswedstrijd hadden we met 2-4 verloren, dus veel reden voor onderschatting was er niet. Kortom, reden genoeg om fel en geconcentreerd van start te gaan.

Dat gebeurde echter niet. Misschien moesten de meiden wennen aan het kunstgras? In ieder geval zagen we in het 1e kwartier alleen Lune haar duels winnen en Danae gelukkig goed keepen, want we werden door de felle Beverwijkers compleet overlopen. We kwamen uit een corner via een eigen goal (ook dat nog!) op 1-0 achterstand en daarna volgde een prachtige Beverwijker aanval die tot de 2-0 leidde.

Over-en-uit dachten alle volgers; alles ist vorbei. Maar niet onze meiden! Langzaam maar zeker kwam er weer lijn in het spel; de linkerflank met een steeds beter spelende Sterre, Rosalie en Luca begon te draaien. En dat inspireerde Anna tot een solo en een prima voorzet op Eef en het was weer een wedstrijd. Vanaf dat moment hadden de meiden zonder twijfel het beste van het spel. Ineens werden ze strijdbaar en zagen we hoe belangrijk de kracht van Hannelore en Pien en de pit van Jill in de duels zijn.

Na de pauze was onze verdediging een onneembare veste. Hun handige dribbelaars werden – waarneembaar – tot pure wanhoop gedreven, omdat ze door Rosalie en Luca volledig uit de wedstrijd gespeeld werden. Die twee meiden, in de rug gedekt door Danae die weer een paar heel belangrijke reddingen verrichtte, verdienen een medaille voor hun 2e helft. De gelijkmaker van Anna, na goed storen van Eef, was dan ook zonder meer verdiend. De genadeslag werd uitgedeeld met een schitterende aanval. Jill veroverde de bal en leverde in bij Hannelore, die kordaat Anna de diepte in stuurde. Die kwam wat moeilijk uit, maar gaf ineens scherp voor; Pien leidde een verdediger af en de bal kwam bij Eef. Die bleef rustig en schoof de verdiende 2-3 binnen. Een mooi slot van een spannende, sportieve wedstrijd.

Geweldige prestatie meiden. Goed gevoetbald, maar wat ik misschien nog wel knapper vind is dat jullie nooit, nooit de moed opgeven!!!!