E7: Conditioneel beter dan Overbos (1-5)

De tijgers van de E7 kwamen in actie op het zonovergoten sportpark Overbos wetende dat we de thuiswedstrijd tegen

Overbos E9 met 3-1 hadden gewonnen. Maar gezien de laatste weken wist Overbos steeds te winnen.

Overbos had een paar grote jongens lopen, maar niet alleen groot ook stevig. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Fysiek was Overbos sterker maar dat deed niet af dat wij conditioneler beter waren. We begonnen met Colin op doel, door de afwezigheid van Tijs begon Max in de spits. Achterin zoals de laatste weken begon Kit op de bank en Mika en Finley in de verdediging, Pjotr, Quinten en Guido op het middenveld.

Overbos was het eerste kwartier sterker, maar door goed verdedigen werk van Mika en Finley en later Kit kwamen we tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong, van achteruit poeierde Mika de bal ver naar voren en door slap ingrijpen vande keeper scoorde Maxime. Na de 0-1 zette Overbos nog ff aan om nog voor de rust op gelijke hoogte te komen maar het was Guido die op eigenhelft aan een solo begon en de 0-2 liet aantekenen wat tevens de ruststand zou zijn. In de rust hebben we nog ff de kopjes bijelkaar gestoken en gezegd dat we wat feller in de duels moeten zijn. Een mooi antwoord daarop van Quinten was: we staan toch met 0-2 voor?

De tweede helft begonnen we wat feller te spelen, nu met onze kleine Pjotr op doel. Overbos zette flink aan was in het eerste bedrijf ook beter maar in het voetbal gaat erom om doelpunten te maken. En dat deed de E7 heel erg goed en achterin weinig weggeven. Er werd voorin ook goed overgespeeld en door een mooie sleepbeweging van Max eindigde de bal bij Colin die beheerst intikte 0-3. Daarna kwam Overbos met nog een kwartier te spelen op 1-3, het werd dus nog spannend want Overbos had haast, het was weer Colin die verwoestend uithaalde en de 1-4 liet aantekenen. Na de 1-4 gingen we wat rustiger aan doen, Guido vroeg om een wissel (hij kreeg een voet op zijn dijbeen), dus uit voorzorg hebben we hem ook aan de kant gelaten ook gezien de stand. Na de 1-4 had Overbos het gehad, ze gingen bij bosjes liggen dat gaf aan dat onze kanjers conditioneel goed zaten. Kit en Finley hadden de zaakjes achterin goed op orde, met nog wat kleine kansjes voor Mika en Quinten kwamen we vlak voor tijd op 1-5 door Maxime.

Bravo jongens, de coach is zeer tevreden hoe jullie gespeeld hebben vandaag!!!

alt