ME2 DSS ME3 5-1!

Met een nieuwe keepster – Julia – onder de lat ontving de ME2 nu de meiden van DSS ME3. Hun ME2 hadden we twee keer krap verslagen, maar ook deze meiden bleken niet voor de poes. De 1e helft was het te danken aan goed keeperswerk van Julia dat het slechts 0-1 werd. Want hoewel Annemijn voorin weer ouderwets dartelde en de meiden achterin, Brecht, Danae, Esther en Floor weer veel duels wonnen, hadden we het lastig met hun snelle uitbraken.

Ik zou nu graag zeggen dat dankzij mijn wijze woorden in de pauze er een omslag kwam, maar ik kan me niet herinneren dat ik iets intelligents gezegd heb.

Wat wel hielp was dat Isa en Nikita ineens “los gingen”. Op het middenveld hadden Lena en Lysanne en Neve ineens allemaal slimme passjes in huis en algauw mondde een prachtige aanval via Nikita in de gelijkmaker (met links!) uit. Een geweldige run van Isa leverde een hard schot en een redding van hun keeper op, maar een minuut later schoot Isa eindelijk een keer zo hard als op de training en de bal verdween keihard en hoog in het doel. En toen ging het verbijsterend snel: een goede pass van Lena op Nikita: 3-1. Daarna bracht Lysanne met veel overzicht weer de bal bij Nikita: 4-1. En een hattrick is geloof ik officieel pas een hattrick als alle drie doelpunten in dezelfde speelhelft vallen. Het slotakkoord van Nikita – weer ijzig kalm balletje aannemen en geplaatst schieten – leverde een ook voor de voetbalpuristen acceptabele hattrick op: 3 doelpunten in 10 minuten (en een trotse opa, oma en grote zus).

Prachtige prestatie van een team dat echt steeds beter wordt!