Dubbelslag ME2: winst op HFC en DIOS

Twee gezichten van de ME2: op woensdag bij HFC prachtig samenspel en souplesse en op zaterdagmorgen in de kou op vechtlust en karakter.
Woensdag dus het inhaalduel bij HFC. Met Jessica en Brecht achterin was er veel rust en zekerheid zowel in het afpakken van de bal als in de opbouw en dat leidde tot mooie aanvallen over rechts waar Lena prima speelde en steeds de vrijstaande Nikita of Annemijn vond. Maar ook Neve en Lysanne speelden wat mij betreft hun beste wedstrijd van het seizoen! Het was Lena die na goed doorgaan, ook de score opende. En er hing meer in de lucht. Want kansen kreeg HFC nauwelijks.

In de 2e helft kwam Sterre de aanval versterken, maar het was uiteindelijk Nikita die de voorsprong verdubbelde. Ze schoot de bal hard en hoog raak, mooi doelpunt. En ook de derde was van Nikita, die daarna met een applaus-wissel het veld verliet!

Heel anders verliep de wedstrijd tegen DIOS ME2. Het begon ook rommelig, vooral in de achterhoede, omdat DIOS slechts 6 spelers had (en wij 10). Gelukkig was Brecht alert achterin, anders waren we toen al achter gekomen. Pas toen Esther en Danae invielen kon keepster Floor wat rustiger ademhalen. Doordat Nikita maar niet kan stoppen met doelpunten maken kwamen we wel op voorsprong, maar het werd gelijk en uiteindelijk kwamen we zelfs 1-2 achter. Maar de meiden zetten in de 2e helft een tandje bij en DIOS werd teruggedrukt. Lena knokte als vanouds, Neve was er weer voor de mooie passjes en Esther en Floor waren bijna niet te passeren. Op de een of andere manier wilde de bal er echter bij onze spitsen maar niet in. Totdat 5 minuten voor tijd Pien (die al een keer bijna de paal doormidden had geschoten) inviel met de opdracht veel op goal te schieten. En dat deed ze meteen en enigszins gelukkig – door de benen van de verder prima keepster van DIOS – viel de gelijkmaker. Daarna moest Isa nog een keer goed haar doel verdedigen en iedereen leek tevreden met het gelijkspel. Pien echter niet. Die haalde in de laatste minuut na een solo nog een keer uit en zo bleven de 3 punten door deze 3-2 zege in Haarlem.
En zo staan we dus op de eerste plaats, meiden!!!