Jong Aalsmeer United MC1 Alliance 22 MC1

Eindelijk kunnen we weer voetballen! De meiden staan te trappelen om weer lekker een balletje te trappen, want dat was alweer lang geleden. En ze staan ook te trappelen vanwege de snijdende kou en de harde oostenwind.
Dus wat doe je dan: aanvallen! Vanaf het eerste fluitsignaal knallen de meiden erin en dat resulteert in een paar uitbraken. De eerste speldenprikken zijn uitgedeeld. Na 20 minuten wordt er in het penaltygebied van Aalsmeer hands gemaakt en krijgen we een penalty. Deze keer kiest Nena geen hoek maar knalt hoog in het midden binnen 0-1 Alliance moest wel even wennen aan de scheidsrechter die 100% volgens de regels fluit en meerdere malen het ingooien van Alliance afkeurt.
Toch blijft Alliance geconcentreerd voetballen en worden er diverse schoten op doel afgevuurd maar de doelvrouw van Aalsmeer pareert de ballen vakkundig.
Net als het spel wat meer heen en weer gaat produceert Aalsmeer een frommelgoal. Enigszins verrast zet Alliance weer aan. Juwe passt op links en Bo krijgt de bal , passeert een paar tegenstanders en draait de bal bekeken in de verre hoek. Een klasse goal! 1-2
Maar Aalsmeer geeft niet op en zoekt de aanval. Dat levert een paar hachelijke situaties voor eigen doel op waar Noor, als invalster van keepster Marit, het hoofd koel houdt.
Een van de aanvallen van Aalsmeer wordt onderschept door koelbloedig verdedigingswerk van Sam, Jessie en Erin. Alliance aan de bal wordt direct diep gepassed door Emma. Ilse snelt naar het doel en produceert een verwoestend schot. De keepster van Aalsmeer raakt nog met haar vingertoppen de bal maar tevergeefs.1-3. Daarna scoort Ilse nog een keer en staan we riant voor!

In de tweede helft houdt Alliance een licht veldoverwicht door hard werken van Camille, Isabelle al lijkt het gemak van het spel uit de eerste helft wat minder aanwezig. Het spel golft meer heen en weer maar Alliance blijft geconcentreerd voetballen. De verdediging geeft weinig weg. Jessie en Sam en Erin werken hard om het venijn uit de aanvallen te halen maar toch lukt het Aalsmeer om nog een doelpunt te maken. Een mooi schot is voor Noor onhoudbaar.
Beide ploegen doen nog pogingen om een doelpunt te produceren maar de aanvallen van Jippe, Nena en Bo sterven in schoonheid. In de laatste minuten neemt de druk van Aalsmeer toe maar dit leidt niet meer tot doelpunten. En zo wint Alliance met 2-4 van Aalsmeer met goed aanvallend, geconcentreerd en verzorgd voetbal. En we blijven in het spoor van Overbos! Wie weet waar dit elftal nog toe in staat is!