Hillegom C2 - Alliance C2: 0-4

Alliance C2 trad op de eerste zaterdag van de lente aan tegen Hillegom. Alleen dat was niet te voelen. Hillegom nam de aftrap en Alliance zette meteen goed druk waardoor Hillegom al snel de bal verloren en Jan Joris kon scoren. 0-1 Alliance. Jan Joris had de smaak goed te pakken scoorde het tweede doelpunt al snel daarna. Na 0-2 kreeg Alliance een beetje het gevoel dat dit wel een makkelijk potje zou worden. We werden minder scherp en te laconiek waardoor Hillegom terug in het spel kwam. Door onze Teun op het goal bleef de nul behouden. Nog even voor de rust kreeg Bastiaan nog een kans en scoorde met een beetje geluk de 0-3.

Na een preek van onze coaches Henny en Brain en een wissel tussen Teun en Bastiaan begonnen we aan een verse tweede helft.

In de tweede helft had Alliance veel last van tegen wind en ook nog eens een hele lichte bal ging het scoren niet echt gemakkelijk. Hillegom kreeg meer kansen de tweede helft. Door een sterke verdediging een helpende hand van het middenveld, kreeg Hillegom de bal er maar niet in. Maar wij wel, Jan Joris scoorde weer een doelpunt 0-4. Alliance bleef geconcentreerd voetballen tot het eindsignaal. Met vijf punten voorsprong op nummer twee op de ranglijst gaan wij met de C2 op de eerste plaats de paasdagen in. De aankomende wedstrijden worden spannend, maar we gaan ervoor want dit mogen we niet meer uit handen geven. Op naar het kampioenschap.