C2 wint voor de zesde keer op rij.

Zaterdag trad het team aan tegen ‘reuzendoder’ Hoofddorp. Vanaf de aftrap was Alliance de betere partij. Er werd degelijk druk gezet en mede daardoor speelde bijna de gehele eerste helft zich af op de helft van Hoofddorp.

Dankzij de verdediging, die in de eerste helft als een huis stond, weerhield Alliance de tegenstander in de eerste helft van scoren. Op het middenveld werden mooie combinaties gemaakt en af en toe schoof of Joël of Jeffrey in om de tegenstander nog meer te verwarren. De eerste goal was dan ook verdiend.

Na een lange tijd van balbezit op de helft van de tegenstander, viel de bal uiteindelijk met wat geluk voor de voeten van Julius, die wilde net uithalen toen hij werd neergehaald door een speler van Hoofddorp. Penalty, was de beslissing van scheidsrechter Daan, die overigens een prima wedstrijd floot. Teun legde aan en schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek. Niet lang daarna prikte Jan-Joris de 2-0 erin. ‘In the pocket’, zou je zeggen.

De tweede helft begon dan ook niet slecht. Alliance zocht meteen de aanval en Bastiaan maakte de 3-0. Toen dachten de spelers dat de wedstrijd gespeeld was, maar de jongens van Hoofddorp bleken meer fysiek en het speelveld werd steeds langer. Daarbij verloren onze aanvallers voorin de bal te snel. Hoofddorp werd wel een beetje in het zadel geholpen door een fout achterin, kan gebeuren. Hierna kon Alliance twee dingen doen: de boel op slot gooien óf opnieuw de aanval kiezen in de hoop de voorsprong zó groot te maken dat Hoofddorp het nooit meer kon inhalen. Gelukkig voor de neutrale kijker koos Alliance voor het laatste.

Dat wierp meteen zijn vruchten af in de vorm van een goal. Jan-Joris maakte zijn tweede van de wedstrijd en verkeerde in bloedvorm. Wedstrijd gespeeld, zou je denken. Maar Hoofddorp werd terug in de wedstrijd gebracht door een communicatiefout tussen Jeffrey en Remco. Niet lang daarna maakte Hoofddorp de aansluitingstreffer en sloeg de onzekerheid toe bij de defensie en op de bank. Gelukkig wist Bastiaan aan al die onzekerheden een einde te maken dankzij zijn geweldige treffer van een onmogelijke afstand. Een nominatie voor de Puskás award zou op zijn plaats zijn.

Kortom, dankzij deze overwinning doet C2 leuk mee voor de titel.