De E7 wint in Ouderkerk (2-6)

Vandaag was weer een inhaalweekend maar niet voor de E7. Ik had voor de verandering maar weer eens een oefenwedstrijd geregeld, want van stilzitten houdt de E7 niet. Dit keer ging de E7 karavaan richting Ouderkerk aan de Amstel voor een oefenwedstrijd tegen sv Ouderkerk E9. In de verte kon je de Amsterdam Arena zien liggen. Ouderkerk E9 is een team dat ook 5e klasse speelt, in de najaarscompetitie hadden ze alles gewonnen en in de voorjaarscompetitie staan ze ook bovenaan.
Ook deze jongens van Ouderkerk waren wat groter dan dat wij waren, immers het waren 2e jaars.

De E7 begon goed aan de wedstrijd, lekker fel erop zitten af en toe goed combinatievoetbal, we kwamen dan ook verdiend op 0-1 door een fraaie schuiver van Tijs. Daarna kwamen we een paar keer goed weg ook door goed keepers werk van Guido. Met de goedspelende Finley en Kit in het hart van de verdediging werd het toch nog gelijk 1-1. Het vervolg van de eerste helft kregen we nog een paar kansen door Maxime die geen geluk in de afwerking had. De 1-1 was tevens de ruststand.
In de rust hebben we gezegd dat we voor niemand bang hoeven te zijn ook al zijn die gasten vaak groter in wedstrijden.

alt

De tweede helft gingen we op dezelfde voet verder, verdedigend stond het goed, nu met Kit op doel en met Mika achterin op de plaats van Kit, met onze ijzersterke middenveld Colin, Pjotr en Guido kwam Ouderkerk er moeilijk doorheen. Conditioneel zat het bij onze jongens ook goed. We bluften Ouderkerk op alle fronten af wat resulteerde in een beken schot van Colin (1-2).
Niet veel later maakte Colin er 1-3 van en ook niet veel later was de wedstrijd gelopen door een mooie solo van Guido die de stand naar 1-4 tilde. Ik hoor de coach van Ouderkerk nog zeggen: Alliance is feller in de duels.
Na de 1-4 deden we wat rustig aan en het was Ouderkerk die er 2-4 van maakte. Maxime scoorde uiteindelijk de 2-5 en Pjotr scoorde vlak voor tijd de 2-6.
Al met al kunnen we tevreden zijn met het vertoonde spel en de felheid van de jongens. Dit was in iedergeval een goede generale voor volgende week zaterdag als het sterke THB op bezoek komt.