Alliance MC1 - Zandvoort MC1 3-2 - Zandvoort altijd Moeilijk

Vorig jaar hebben wij twee maal tegen Zandvoort gespeeld: een maal gelijk en een maal verloren. Beide malen waren moeiljke wedstrijden waar wij stevig aande bak moesten. Vooral Juwe heeft toen op legendarische wijze gevochten. Zandvoort is zo’n tegenstander die respect afdwingt omdat ze goed kunnen voetballen en anderzijds dit respect niet waarmaakt, omdat zij beter kunnen dan zij laten zien. Het is natuurlijk ook de tegenstander (wij dus) die er voor zorgt dat zij het niet kunnen laten zien. Alliance slaagde er bovenwel goed in om het spel van Zandvoort te ontregelen.

Nena was de baas over de sterspeelster van Zandvoort (oud hoofdklasse) en Camille en Jessie schakelden de zeer goede spit volledig uit (op een keer na dan). Echter de ster van de eerste helft was Noor. Zij domineerde haar helft van het veld, de tegenstander had wel veel te vertellen maar niets in te brengen. Daarnaast strooide Noor met veel mooie passen. Onze andere middenvelder stond ook ver boven haar kunnen te spelen. Bo speelde fysiek sterk en overklaste haar direct tegenstander.
Maar voordat Alliance het spel van Zandvoort had onteregeld waren het de bezoekers die sterk van start gingen. Zandvoort zette veel druk op het doel van Alliance maar wij hielden stand. Menig Alliance aanhanger hield het hart vast. Zandvoort opende de score. De spits van Zandvoort wist vanuit de draai vanaf de zestien meter onhoudbaar in te schieten. Juwe corrigeerde snel daarna op een mooie pas van Noor. Met haar snelheid en wendbaarheid was Juwe Zandvoort te snel af was.
Na een wat ongelukkige achterbal scoorde de midmid van Zandvoor met een indrukwekkend afstandschot. Echter Bo zette dit recht. Door twee maal zeer sterk door te gaan zette zij Alliance op voorsprong. Daar kan je maandag nog eens op school mee aankomen.

In de tweede helft zakte Zandvoort weg. Alliance speelde daardoor wat rommeliger. Ballen kwamen niet allemaal meer goed aan. Jara kwam nog een keer dreigend op, maar ook dat mocht niet baten. Doelpunten wilden niet meer vallen en tot de laatste minuut bleef het spannend. De punten bleven in Haarlem: 3-2
Alliance heeft zeer goed gespeeld. Als een team gevochten, hard voor elkaar gewerkt en zo van een sterk team gewonnen.

Meiden gefeliciteerd met jullie welverdiende overwinning!!!!!!