Kon. HFC C2 Alliance C2 : 3-4 (1-2). Zware pot, verdiende winst !

Een uitwedstrijd bij de Koninklijke heeft altijd iets speciaals. Zeker nu we iets hadden recht te zetten nadat we in de najaarscompetitie onterecht met 1-0 van ze hadden verloren . Bovendien staan we na 2 wedstrijden ongeslagen bovenaan en dat willen we uiteraard graag zo houden.

De C2 schoot uit de startblokken; we zaten er bovenop en we gingen vol in de duels. Koen en Wes sleurden op het middenveld, Robbie en Thomas kapten en draaiden, en als Bastiaan aan zijn rushes begint, is elke verdediging onder de indruk. Joël en Teun heersten centraal achterin en de backs Jeff en Steven probeerden de buitenspelers van HFC het spelen onmogelijk te maken .

Er werd goed gevoetbald en Koen ( prachtige boogbal va +/- 20 meter uit afgeslagen bal ) en Wes (kopbal uit corner van Robbie) zorgden voor 0-2 . HFC ( naar verluidt aangevuld met vier C1-spelers) is een team met veel goede voetballertjes en we moesten in de loop van de 1e helft het initiatief laten aan de tegenstander. Nog voor rust kregen we de 1-2 tegen .

Na rust hetzelfde beeld, we kwamen weer ‘goed de kleedkamer uit’ . Bastiaan schoot een vrije trap van 30 meter, via de vingertoppen van de keeper onbedaarlijk hard binnenkant paal en Tijn scoorde zeer attent 1-3. Gespeeld was echter het niet.

HFC ging fanatiek druk zetten en opnieuw moesten we terug en volgde de 2-3 en 3-3 . Vooral de 2-3 van de linksbuiten van HFC was een prachtgoal. Een spannend gevecht volgde met kansen over en weer. En toen was daar …. Tijn die v.a links met een magistraal schoot in de verre bovenhoek voor de 3-4 eindstand zorgde . Voor mij was Tijn de “man of the match” .

Het talrijk toegestroomde publiek heeft weer van jullie genoten . Goed dat ook de geblesseerde Lucas en Mattijs aanwezig waren om jullie aan te moedigen. Als laatste wil ik Niels nog bedanken voor z’n invalbeurt onder de lat . Goed gekeept jongen !