E11M komt net tekort tegen Beverwijk E1:

Beverwijk had met 10-1 gehakt gemaakt van Ijmuiden E2 en wij hadden slechts met 4-3 gewonnen. Dat zou dus niet gemakkelijk worden vandaag.

De meiden beseften dat goed en trekken fel van leer. Binnen twee minuten knalde Hannelore van grote afstand de 1-0 hoog in de touwen. De jongens van Beverwijk keken onrustig om zich heen: “wat gebeurt hier?” Maar – dat moet gezegd – ze herpakten zich snel en begonnen op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Daarbij hadden ze mazzel dat aanvoerder Anna ziekjes was. Normaal hoeft ze nooit gewisseld te worden, maar nu was het na 10 minuten op. Lune kwam op haar plek en de druk op ons goal nam toe.

We konden Eef en Rosalie niet goed meer bereiken voorin; we hadden gelukkig wel de continue dreiging van Pien, die de duels als een tijgerin in ging. Ondanks goed keeperswerk van Danae en heroïsch verdedigen van Luca en Jessica bereikten we een ruststand van 1-2. Opvallend is hierbij dat wij tegen die jongensteams te gemakkelijk doelpunten tegen krijgen; er wordt soms net te aarzelend ingegrepen. Wij moeten veel harder werken voor onze doelpunten!

In de 2e helft had Anna zich weer even opgericht en dat resulteerde in een vlammend schot op de lat. Aan de andere kant werd een corner niet goed weggewerkt en de bal druppelde ontzettend traag en sullig het goal in. Danae speelde weer een paar keer voor reddende engel. Vervolgens werd het door een van richting veranderd schot nog 1-4 ook. En zagen we toen hangende koppies? Absoluut niet. Onder leiding van de vandaag ongenaakbare Luca en Hannelore begonnen we een tegenoffensief, waaruit Sterre twee keer bijna scoorde. Jill en Eef bleven aan de linkerkant gevaarlijk en we waren die 2e helft bepaald niet minder dan Beverwijk. Hannelore bekroonde een prima wedstrijd met haar tweede goal: eindstand 2-4.

Niks aan de hand, meiden. Hier leren we van. Zij hadden een paar razendsnelle en balvaardige jongens, die we de tweede helft aardig in onze greep kregen. Ik ben nu al benieuwd naar de uitwedstrijd!