E7 laat zich niet wegzetten tegen de boys van Overbos (3-1)

Vooraf wisten we niet zoveel van Overbos E9, alleen dat ze in de najaarscompetitie als derde waren geëindigd met maar 1 verliespartij.
Overbos had nog geen wedstrijd gespeeld in deze voorjaarscompetitie. In de vroege ochtend, om precies te zijn 8 uur betraden we het veld voor de warming-up. Met een schuin oog keken we toch ff naar de boys van Overbos, het bleek namelijk dat ze een stuk groter waren dan enkele jongens van de E7. Vooraf hadden we afgesproken dat we met uitzondering van de aanvallers ook goed verdedigd moest worden, want dat ontbreekt vaak bij de E7 en dat we agressiever in de duels moesten zijn.

Enfin, we begonnen de wedstrijd met Maxime op doel, achterin met Finley en Guido, op het middenveld Mika en Max en voorin Tijs en Colin. We begonnen de wedstrijd slecht want in een vroeg stadium kwamen we al met 0-1 achter, waar keeper Maxime niets aan kon doen. Na een tiental minuten begon het bij de E7 te draaien, het tikkie-takkie spel waar Barcelona groot mee is geworden kwam zichtbaar weer bij de E7 tevoorschijn. Een genot om naar te kijken. Er kwamen een paar kansen, maar de bal wilde er niet in.

Mika was ook dichtbij een doelpunt, op de training haalde hij een paar keer goed uit, dus in de wedstrijd willen we dat ook zien. En dat deed hij, hij kreeg de bal aangespeeld door Kit, een verwoestende uithaal met de wreef beëindigde op de paal, zoals gezegd de bal wilde er niet in, we waren aanvallen sterk maar ook verdedigend stond het goed. Overbos kreeg ook nog een kans maar keeper Maxime tikte de bal uit de hoek. In de rust hadden we gezegd dat we zo door moesten gaan en dat de bal er vanzelf wel ingaat. Eigenlijk deden we niets onder voor de grote boys van Overbos. Met de goedspelende Colin en Pjotr op het middenveld, de motoren van de E7, en de weer uitblinkende Guido vingen we met met veel passie de tweede helft aan.

Nu met Mika in het doel gingen we op jacht naar de verdiende gelijkmaker en die kwam er na ongeveer 10 minuten spelen door Colin 1-1. We gingen natuurlijk voor de winst maar de E7 heerste op het middenveld, je zou denken wanneer komt nou de 2-1 en die kwam er op aangeven van Colin scoorde Maxime de 2-1, maar ja bij een 2-1 stand kan het nog alle kanten op, we probeerden toch de 2-1 te verdedigen want Overbos zette flink aan dus besloten we om naast ons verdedigingsduo Kit en Finley ook Guido die op elke positie inzetbaar is naar achteren te halen om toch een zekerheidje achterin te hebben. Vlak voor tijd kwam de bevrijdende 3-1 door Tijs die de bal via de lat en de rug van de keeper in het net belandde.

Al met al we speelden echt als een team, er werd prima overgespeeld, prima verdedigd en agressief gespeeld. Jongens volgende week wacht ons Hoofddorp, bij winst nemen we de koppositie over. De coach en zijn compagnon hebben Hoofddorp bij RCH geanalyseerd, dus we weten wat ons te wachten staat in positieve zin!!!!!

Jongens het was weer geweldig om jullie te zien spelen!!!!!!!