Ditmaal scoorde 'Hakkie' Hannah wel een goal


Nog voor de sneeuwvlokken het Allianceveld zouden bombarderen, traden in alle vroegte onze meiden van het MD1-Alliance team aan, sommige keken nogal slaperig uit de ogen. We hadden zelfs niet in de gaten dat we met 12 speelsters startten tegen Hillegom MD1. Het oogde ook nog niet meteen fris en fruitig, maar Nina stond meteen als een rots in de branding en gaf prima leiding aan onze verdedigsters Zhitao, Lotta, Zanna, Saar en Anna B. O ja, voor de verdedigsters heb ik nog een tip, jullie kennen vast wel zo'n voetbalspel en dan zie je dat elke linie aan elkaar vastzit aan die draaistang.

Nou dat moet je in je achterhoofd houden, dat als het ware vast zit aan een draaistang en altijd kijkt of je gelijk loopt met de laatste vrouw.
Anna K. verdedigde de eerste helft dapper de goal en onze stoere Dorine die het nooit koud lijkt te hebben, speelde vandaag met een soort turbo erop. Wat ging zij lekker door het veld, zeg, ondersteund door de middenvelders Misscha, Wietske en ditmaal ook Pien (voorin liep naast Hannah nog Lisette) Na een mooie aanval maakte Hannah nog voor de rust (ja Hannah op deze manier kom je elke week in het verslag) een welverdiende goal, en gingen we met winst de rust in.
Na de rust kregen we nog wel kansen (Zhitao bijvoorbeeld), maar de tegenstander ook. We deden er dan ook alles aan om wat tijd te winnen, een keeperswissel tussen Anna en Olivia, waarbij je even wat tijd nodig hebt om van tenu te wisselen.
Op het veld ernaast kwamen de C4 jongens spelers te kort, reden om te vragen of wij speelsters wilden uitlenen. Daar was niet zoveel belangstelling voor, maar uiteindelijk offerde Dorine zich hiervoor op. Toch klasse Dorine, want we weten dat je dit liever niet had gedaan. Het is wel sportief dat we in zo'n geval een ander Alliance team uit de brand proberen te helpen, ook al zijn het dan..jongens, ha, ha.
We hebben in ieder geval verdiend gewonnen, zoals ook onze huistekenares Anna K. weer zo treffend heeft verbeeld in onderstaande tekening.

Tot slot ook een traditioneel dankwoord aan onze grensrechters en aan scheidsrechter Mischa uit de B1 die glunderend van geluk op dit tijdstip op de fluit mocht blazen, en dat heel aardig heeft gedaan!

alt