Alliance MC1 Aalsmeer 1-1 Sterker Alliance sleept overwinning net niet binnen


In eerdere confrontaties met Aalsmeer trok Alliance al twee maal aan het langste eind. Beide keren waren het spannende wedstrijden, waarbij wij Vrouwe Fortuna aan ons zijde hadden.
Deze wedstrijd wilde in de eerste helft niet echt loskomen. Het leek er op dat iedereen tot laat in de avond naar voice-kids had zitten kijken. Gevolgd door nabeschouwingen op Twitter en WhatsApp. Gelukkig voor ons hebben ze in Aalsmeer ook TV. Sterker nog, waarschijnlijk word voice kids daar opgenomen. Maar misschien lag het toch meer aan het koude weer, zodat wij ons ijsjes in het vriesvak voelden. (Ook eredivisiewedstrijden kwamen dit weekend langzaam op gang met uitzondering van Ajax in de overdekte Arena).


Het resultaat van dit al was dat er van beide kanten stroef werd gevoetbald. De teams hielden elkaar in evenwicht.
In de eerste helft trok uiteindelijk Aalsmeer aan het langste strootje. Met een rare effectbal werd Marit gepasseerd. Een laatste grabbelpoging mocht niet baten. Naar gelang de wedstrijd vorderde werd er meer gevoetbald. Alliance werd langzaam beter en begon een beetje te domineren. Een prachtig afstandschot van Camille op de lat, mooi kapwerk van Jippe en goede loopacties van Ilse brachten Alliance dicht bij een goal. Echter net niet dicht genoeg.
In de tweede helft kwam Alliance echt op gang. Aalsmeer werd vastgezet op eigen helft. Een enkele uitbraak werd door onze verdediging keurig verwerkt. Camille loste hierbij nog wat vuurpijlen af richting de grijze hemel. Kort hierop begon het te sneeuwen. Bo deed het erg goed als stand-in voorstopper.
Sam stond weer solide te verdedigen en Jessie wist met goede passes de druk naar voren te leggen.Het verschil tussen Alliance en Aalsmeer werd steeds groter. De fluwelen pasjes van Emma en indrukwekkende rushes van Nena braken de verdediging open. Een voorzet van Nena landde via de tegenstander in het doel van Aalsmeer. Alliance trok de wedstrijd nu nog verder naar zich toe. Echter Alliance kon slechts moeilijk in scoringspositie komen. Nog een voorzet van Nena werd door Juliette in een keer op de schoen genomen, maar eindigde net naast de goal. Een handsbal van Aalsmeer in het eigen strafschopgebied werd door de scheidsrechter niet gezien.
Al met al een sterker Alliance dat het krachtverschil niet in doelpunten kon uitdrukken. En Vrouwe Fortuna? Die was overgelopen.