D1 in nieuw jasje: 5-1 tegen Hercules

Het was niet eens het resultaat van vorige week (2-2 bij DSS), maar vooral de zorgen over het vertoonde spel , die om vernieuwing riep. Geînspireerd door het gedachtengoed van hockeycoach Van Ass: ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’, gooiden wij het roer om. En Hercules Zaandam mocht deze innovaties aanschouwen.

De gerenoveerde aanval met Wesley op rechts, Patryk op links en als voornaamste nieuwtje Jesse in de spits, vertrok vol gas richting het doel van Hercules. Goed storen van Jesse bracht Patryk al in minuut twee een scoringskans. Die ging nog op de paal, maar duidelijk was dat Patryk het winterkleed van zich af had geschud en weer continu op zijn brommer langs de lijn stoof. Uit een corner van midmid Robbie kopte Wesley vlot daarna de 0-1 binnen. Het duurde zo’n tien minuten tot Patryk een corner nam en Jesse zijn eerste binnen knikte. Op het middenveld speelde Pepijn als rechtshalf misschien wel zijn beste wedstrijd en Robbie kreeg lekker veel de bal in het midden. Op links startte Bernhard stroef, maar hij herstelde zich uitstekend in de tweede helft. Achterin zorgden Tim, Joel, Thomas en interim-aanvoerder Youri voor twee dingen. Lucas kreeg het ten eerste erg koud, want hij had bijna niets te doen. Ten tweede lieten zij een soepele opbouw zien. Net als op de training gleed de bal van voet naar voet, zodat wij veel minder last van balverlies hadden. Invaller Steven liet zien dat variatie ook belangrijk is. Een verre trap van zijn voet dwarrelde neer in de hoek van het penaltygebied. Jesse draafde er enthousiast achteraan en schoot uit lastige hoek ogenschijnlijk simpel de bal over de keeper heen: 3-0 wat een weelde. Kort voor rust demonstreerde Bas zijn traptechniek. Van zo’n 40 meter peerde hij de bal tegen de lat. De terugspringende bal tikte Jesse binnen voor de 4-0 ruststand.

De tweede helft verliep rommeliger. In die periode kreeg Mattijs de kans om zich als linksbuiten te bewijzen. De arme Hercules-rechtsback – die het al te kwaad had met Patryk – werd duizelig van zijn kappen en draaien en Mattijs zorgde ook voor de assist op Jesse, die dankbaar zijn vierde binnen schoof. Toen werd het tijd voor overmoed. Tim deed even te creatief, herstelde nog wel, maar de scheids zag een penalty waardoor Lucas alweer geen ‘clean sheet’ kon houden. Opmerkelijk gegeven: al onze 3e penalty thuis tegen. Ben benieuwd of wij dit seizoen in een uitwedstrijd een keer een penalty mee krijgen……..