D1 verliest koppositie bij DSS

Na het boarding cup-echec vermoedde de technische staf dat het weinig moeite zou kosten de mannen te motiveren voor een optreden bij en tegen DSS. Verder had het optreden van vorige week tegen Sporting Martinus vertrouwen gegeven.
De eerste twintig minuten zagen er ook goed uit. Uiteindelijk bezorgde Tim ons met een listige corner, die er ineens hoog indraaide de 0-1 voorsprong. Toen was echter het beste ervan af. Voorin had Patryk het moeilijk tegen zijn oude club en Youri was een tikje roestig vandaag. Op het middenveld worstelde Jesse dapper met het DSS-krachtmens Koen. Toen de 0-2 niet viel kreeg DSS er langzaam meer vertrouwen in. Het was vooral aan goed en fel verdedigen van Bernhard en met name Joel en Wesley te danken dat we ongeschonden de rust leken te halen. Leken, want helaas haalde die vermaledijde Koen net voor de pauze uit en daar kon ook Lucas niet meer bij.

Bij rust 1-1 en het was hopen op een energieke wederopstanding na de pauze. Die kwam er niet. Veel duels werden verloren, een aantal jongens wilde liever de bal niet meer hebben, vanwege de felheid der DSS-ers. Net toen ik – 5 minuten voor tijd - prevelde ‘’nou, we mogen niet mopperen als het gelijk blijft’, maakte DSS de 2-1. Volgens iedereen die op één lijn stond met onze verdediging was het zeker een meter buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde onze grensrechter. Laten we naar zo zeggen; bijna iedere uitwedstrijd krijgen we wel een buitenspelgoal of dubieuze penalty tegen. Enerzijds. Hoort helaas een beetje bij het jeugdvoetbal, tegenwoordig. Maar goed, opvallend genoeg konden de D1-ers toen ineens wel duels winnen. En we kregen in de laatste 5 minuten meer kansen dan in de hele tweede helft bij elkaar. Eerst maakte Jesse met een kopbal gelijk uit een corner (u had nog een anderzijds van mij te goed: de bal was over de lijn, maar raakte het net niet en de scheidsrechter keurde hem keurig goed. Wat dat betreft van mij geen klachten, vandaag). Even later schoot Bas rakelings naast en ook Pepijn zag een schot naast het doel verdwijnen.

Een overwinning was evenwel niet verdiend geweest: DSS verdiende het gelijk spel. Helaas betekent dit wel dat we nu een puntje achter staan op Hellas Sport. En Velsen is ons tot op 1 puntje genaderd. Spanning genoeg.