Start van B Junioren, openingstoernooi en kampioenen huldiging

Er was door onder andere leider Martin Peys voor afgelopen een er leuk toernooi georganiseerd bij Alliance 22. Alle 46 spelers waren uiteraard uitgenodigd en ingedeeld in teams. Uiteindelijk kwamen er 40 spelers af op deze lekkere dag. Het was ook nog eens goed weer buiten en in 6 vrijwel gelijke teams werd er gevoetbald.

Elk team speelde 5 wedstrijden van 15 minuten op een half veld. Teams waren (na een correctie vanwege afwezigen en afmeldingen) als volgt ingedeeld:
Team 1: Anton Kuik, Gosse de Vries, Cas Helmink, Lou Rudolphy, Rick van Ravenzwaaij, Jelle Miedema & Arvid Torstensson.
Team 2: Boyd Hof, Joost Lagerweij, Lars Aalders, Kick Schrikkema, Boudewijn van Lieshout, Stijn Lubben & Daniël Donkers.
Team 3: Daan van Buuren, Jordi Peys, Teun Bijl, Mathijs van Heerden, Christiaan van Roon & Max Hochstenbach (en soms speelde Martin Peys mee).
Team 4: Derek Kraak, Lucas Hom, Tim Hillenaar, Wim de Wilde, Jelle Miedema, Mees Godfroy & Renzo Smolenaars.
Team 5: Floris van Dam, Robert van Berkel, Tommy Braspenning, Max Heilig, Machiel Smit, Niels van Aanholt & Thom Vos.
Team 6: Giel van de Poll, Sjoerd Hochstenbach, Alan van Rossum, Nino Pollé, Jasper van Kooij & Gijs den Boer.

We gingen serieus aan de slag en in de duels. Spelers gemixt en dus van alle niveaus. Er was geen verschil tussen B1/B2 en B3 en iedereen voetbalden met elkaar en samen.

Team 1 begonnen goed aan het toernooi door met 2-1 te winnen van team 2. De rest van het toernooi hadden ze minder succes en verloren ze de overige 4 wedstrijden. Niet kansloos overigens, want ze kwamen redelijk in de wedstrijd alleen werd er toch een paar keer nipt verloren.

Team 2 verloor de eerste 3 wedstrijden, maar kwam erna toch nog terug in het toernooi. Ze wonnen de 4rde wedstrijd en speelden gelijk tegen het uiteindelijk succesvol geworden team 6.

Team 3 verloor de eerste 2 wedstrijden en kwam erna terug in het toernooi. Nadat was begrepen (en tevens met hulp van Martin Peys) hoe te spelen, werd er ook gewonnen. Hoewel de overige 3 wedstrijden werden gewonnen, was dit niet voldoende om de winnaar te worden van het toernooi.
Medailles B1 & B2 gesponsord door Datasign & Hof Installaties
Team 4 werd op papier toch wel als sterk beschreven. Toch was er nog wat twijfel, want er werd moeizaam in de eerste wedstrijden gewonnen. Zo werd er maar nipt met 1-0 van team 2 gewonnen in de 2de ronde.
Uiteindelijk werd alleen van team 6 verloren en dus grepen de jongens onder leiding van Derek het onderling kampioenschap.

Team 5 was fantastisch gestart door meteen met 8-1 te winnen van team 6 in de eerste wedstrijd. Team 6 welke ik kandidaat voor kampioenschap achtte, was kansloos in deze wedstrijd en werd vooral verslagen door het verkeerd indelen van de posities. Floris werd uiteraard de maker van de meeste van de goals van team 5. Maar omdat er maar 2 wedstrijden gewonnen werden, was dit niet voldoende voor kampioenschap.

Team 6 welke ik kandidaat achtte voor de winst van het toernooi, pakte het zoals eerder aangeven het totaal verkeerd aan. Na wat tips na die verloren eerste wedstrijd werd dit meteen hersteld. Zo ging team 6 erna erg goed en wonnen bijna al hun wedstrijden. Dit was genoeg om in de laatste wedstrijd tegen team 2 het kampioenschap te pakken. Hier werd het echter 1-1 en dus werd de 2de plaats gehaald.

Team 4 werd de winnaar van het onderlinge toernooi en met een doelsaldo van “maar” plus 2 werd er vooral zakelijk gewonnen. Even leek het erop dat ze juist door gebrekkig doelsaldo kampioenschap zouden missen, werden ze alsnog kampioen door het gelijke spel van team 6.

Het was erg leuk, erna werd er een mooi groepsfoto gemaakt van de B junioren, waarna de B1 en onze B2 werden gehuldigd voor hun kampioenschappen.
De beide teams hadden het kampioenschap behaald en dus moesten ze in de prijzen vallen. DE TERECHTE NAJAARS KAMPIOENEN!

def-site-dsc01038
(Bekijk of download deze foto hier. Evt. kan er een Canvas doek van gemaakt worden. Meer info bij de teamleiding)

Na deze huldiging op het alliance22 veld werd er in de kantine nog even bijgepraat en wat gegeten en gedronken.
Zo keeg onze kantine toch ineens nog veel klanten te verwerken en resulteerde dit zelfs in dat onze jeugdvoorzitter (opnieuw) zich in moest zetten voor onze B jeugd om voldoende patat te bakken om al deze hongerige voetballers van patat te voorzien. Mede dankzij leider Martin Peys en de dames die kantine dienst hadden lukte het om iedereen van wat eten en drinken te voorzien.
Wel was natuurlijk de regel, geen 16 dan geen alcohol! Tenzei uiteraard de ouders er toestemming voor gaven. De jongens aten en dronken wat. Erg gezellig dus!
UITERAARD ALLE DANK AAN DE MENSEN ACHTER DE BAR, DE HULP IN DE KEUKEN EN BEDIENING DIE DIT VOOR ONS MOGELIJK MAAKTEN DIE DAG! DANK!

dsc01054

Vanavond (maandag) was het dan weer voor het eerst trainen voor de gehele B junioren. De B1 trainde al een week en werkte gewoon het normale programma af. Toch was er vandaag nog iets bijzonders aan de hand, want er waren 2 spelers die het voor elkaar hadden gekregen om afgelopen seizoenshelft bij ALLE activiteiten, trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn. Een 100% opkomst score.
Dit kon natuurlijk niet onbeloont blijven en dus werden de beide spelers gehuldigd voor hun inzet. De beide heren kregen applaus van de andere spelers in de B junioren en kregen een trofee uitgerijkt.

De heren:
Lou Rudolphy & Stijn Lubben, GOED GEDAAN!

dsc01058

Tot slot gaan we er gewoon weer goed tegenaan in het nieuwe voorjaarsseizoen. Dit zal hopelijk (als het aan ons ligt) opnieuw eindigen in een eerste plaats in de competities. In ieder geval gaan we met veel plezier de tweede seizoenshelft in en hopelijk bied deze ons dezelfde resultaten als de eerste. De B3 kan zijn revanche nemen op de eerste seizoenshelft en zo kunnen de mannen van Karim gewoon weer met een schone lei beginnen.