1e klasse koplopers in evenwicht

Voordat de competitie volgende week weer losbrandt tegen onze vrienden van DSS, werd er geoefend tegen de koploper van de andere 1e klasse hier in de regio: Sporting Martinus. Natuurlijk stond er de eer op het spel, maar veel belangrijker was de gelegenheid om eens met een andere opstelling te spelen.

Zo zagen we een centraal duo achterin bestaande uit Bernhard en spits Youri. En rechtsback een andere verrassing: rechtsbuiten Tim. En Steven als rechtsbuiten. En die jongen in de spits dat leek Wesley wel. Pepijn als linksbuiten en Robbie als mid-mid was evenmin gebruikelijk, naar niet zo uitzonderlijk als de daarvoor genoemde spelers. Thomas was op linkshalf doodongelukkig en Steven als rechtsbuiten had graag wat meer dieptepasses gehad. Maar de man die daar altijd voor zorgt (Bas) stond nog geblesseerd langs de kant.

Het ging verder hartstikke goed. Youri en Bernhard verdedigden prima, maar zij blonken uit in de opbouw. Ook een aanvaller als Tim schrikt niet als je hem een balletje in de voeten aanspeelt. Sterker nog, Tim deed het geweldig als rechtsback; ook verdedigend! Een middenveld met Jesse, Robbie en Mattijs tikt iedereen suf en de felle Wesley in de spits bleek een plaag voor de Martinus-defensie. Al snel verscheen Wesley twee keer alleen voor de keeper en uit zijn tweede poging scoorde Pepijn in de rebound. De gelijkmaker viel onverdiend en onnodig toen Lucas een terugspeelbal ongelukkig wegwerkte, maar kort voor rust schoot Robbie ons weer prachtig op voorsprong.

In de tweede helft beet Sporting meer van zich af. Het werd een leuke, op en neer golvende wedstrijd en wij hadden verder voor kunnen komen, maar uiteindelijk maakten zij gelijk. In de laatste tien minuten namen wij het heft weer in handen en was het wachten op de winnende treffer …. die niet kwam. Lange dribbels van de actieve Mattijs en Youri, maar ook goed opkomen van Joel, die zelfs nog de paal raakte, de treffer hing in de lucht. Jesse stond op het laats in de spits; Patryk en hij kregen een paar kleine kansjes, met name door goede voorzetten van Robbie van rechts. In de laatste minuut werd Jesse in het penaltygebied van achteren neergehaald, de scheidsrechter liet doorspelen, Robbie zette weer prima voor en Patryk’s schot werd op onnavolgbare wijze van de doellijn gehaald. 2-2, prima resultaat voor een dermate gewijzigd team. Zaterdag wacht DSS in de competitie. Na de Boarding Cup zal er niet veel nodig zijn om onze mannen te motiveren voor deze wedstrijd...