B1 & B2 Kampioen!

B2
Vorige week zaterdag werd onze B2 kampioen na de wedstrijd tegen ADO’20. Van deze tegenstander werd met 5-1 gewonnen. Hoewel de B2 al vroeg afstoomden op een mogelijk kampioenschap, was nog niets zeker en moest er dan ook gewonnen worden in de laatste wedstrijd. Gelukkig heeft onze B2 door deze overwinning directe concurrent HBC B3, Velsen B3 en Geel Wit B1 verslagen en sleepte hierdoor geheel terecht het kampioenschap binnen. Helaas kon het feest niet direct gevierd worden en werd deze nog tot nadere datum uitgesteld.

Doordat onze B2 kampioen was geworden en al haar wedstrijden in de competitie had uitgespeeld, kregen zij net als de B3 vakantie. Zo konden B2 spelers Tommy & Rick aansluiten bij de B1 om zo de slotfase van hun competitie, de vriendschappelijke wedstrijden en de resterende trainingen bij te wonen. Onze B2 is opnieuw ingedeeld in de 3rde klasse en zal hierdoor hun eerste wedstrijd spelen op 28 januari tegen Haarlem Kennermerland B2. We zijn nog bezig om de jongens van Ben Kauling naar de 2de klasse te krijgen. Zodra hier meer over bekend is, komt dat uiteraard op de site!

B1
Vorige week zaterdag verloor Concordia als verrassing uit bij UNO. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd van afgelopen woensdagavond tegen hetzelfde UNO van belang werd voor het kampioenschap.

def-site-dsc01038


Om 19:00 werd er afgetrapt op het mooie kunstgras van UNO. De spanning was hoog, want UNO zou een sterke groep op de been hebben kunnen krijgen en niets willen weggeven. Vele ouders waren afgereisd naar Hoofddorp om het beslissende duel te aanschouwen.

De B1 oogde eigenlijk direct sterker dan UNO, toch leek UNO niet zo’n slechte ploeg te hebben en dus werd het een zwaarbevochten wedstrijd.

Ondanks wat kansen kregen we maar niet de bal het doel in. Zo leek het er even op dat UNO op voorsprong zou komen. Door een misverstand achterin werd de verdediging compleet op het verkeerde been gezet. Dankzij uitstekend handelen van Daan en daarop ook van C2 keeper Hugo werd er nog een achterstand voorkomen. Gelukkig kregen we de wedstrijd snel weer onder controle. Het goed kantelen van het spel en het goed druk zetten op de verdediging van UNO bracht ons via een snoeihard schot van Joost op 0-1 voorsprong. Dit bracht wat rust mee en zo konden we beter in de wedstrijd komen. Er werd nog wat nadruk gelegd op het omschakelen en het breed houden, kortom de slordigheidjes moesten eruit.

Het was voormalig keeper Floris die voor de 0-2 tekende en tevens de goed ingevallen Jordi die ons kort daarna op een 0-3 voorsprong bracht. Helaas werd er een minuut later alsnog tegen gescoord en kwam UNO weer ietsjes terug in de wedstrijd. De supporters bestaande uit vele ouders, B2 trainer Ben Kauling en zelfs jeugdvoorzitter Robert Graat, moedigden de groep constant aan. De jongens reageerde daar goed op en via het afmaken van Tommy kwamen we op 1-4.

Gelukkig was het nu dan gespeeld. Hoewel ver in de extra tijd UNO nog op 2-4 kwam, waren de kostbare 3 punten behaald. De B1 was kampioen! Het superieure spel in de tweede helft werd beloond en zo werd ook na onze B2 (welke zaterdag al kampioen werd), onze B1 kampioen!

Omdat UNO vrijwel gesloten was en er niemand op dat complex aanwezig was, werd er besloten om direct naar Alliance22 te vertrekken en daar het kampioenschap in de kantine te vieren. FEEST!

De B1 jongens keken het debacle bij Ajax (tenminste het gevolg ervan) en genoten van een drankje. Medailles werden uitgedeeld en zo kwam een mooi najaars seizoen tot eind.


B1 & B2 Kampioen!
Gister werd er met de B1 in de zaal geoefend tegen de C1 voor de Boardingcup. Vandaag was echter hoofdklasse team ODIN B1 aan de beurt om ons te mogen ontvangen. De B1 reisde daarvoor naar Heemskerk toe.

Als kers op de taart werd OOK hier gewonnen. De B1 bleek in de tweede helft superieur aan de in de hoofdklasse uitkomende tegenstander en won met 2-3. De goals van Gijs (vrije trap) en Giel 2x, brachten ons de overwinning. Echter waren er zoveel kansen voor onze B1 dat het ook wel 1-5 had kunnen worden! Het programma van de B1 is zo goed als ten einde. Alleen wacht aanstaande dinsdag de Boardingcup. Ook hier zullen we er alles aan doen om er met de prijzen vandoor te gaan!

Uiteraard alle jongens van de B1 en de B2 hartelijk gefeliciteerd met jullie TERECHTE kampioenschap!