D1 wint moeizaam van DSS 2-1

De opdracht voor vandaag was duidelijk: winnen, dan bleven we op kop. Maar we spelen de laatste weken wat stroever en DSS weet zich altijd fantastisch op te laden tegen ons. En zij waren juist wel aan een sterke serie bezig. Verder werd onze topscorer Youri al weken geplaagd door een ‘droogte’. Hij had de hele maand november niet gescoord!

Al direct in het begin hadden we onze eerste tegenslag: Steven moest er weer geblesseerd af. Even later bleek het ook bij Pepijn – weer – niet te lopen. We worden geplaagd door veel blessures; deze week waren ook Patryk en Mattijs niet fit. Wellicht dat wij daardoor weinig greep kregen op het spel. We waren zeker niet de mindere, maar zo’n twintig minuten lang waren er slechts kleine kansjes over en weer te noteren. Voor rust werd er slechts één keer gescoord: Lucas kwam uit en raakte zijn tegenstander heel licht. Penalty!? De grensrechter van DSS sprak er – heel eerlijk – ook zijn verbazing over uit. In ieder geval vloog de bal binnen, net langs de vingertoppen van Lucas. Ruststand 0-1 (voor het eerst dit seizoen).

In de rust brulden onze mannen, dat zij als kometen van start zouden gaan en DSS verrassen. Gelukkig had in ieder geval Lucas dit onthouden, want Alliance ging juist slaperig van start en hun gevaarlijke spits had de 0-2 op zijn schoen. Maar Lucas kwam uit als een tijger en wist de bal naast te tikken. Hierdoor was iedereen lekker wakker geschrokken en wij namen het initiatief over. Patryk kreeg een mooie kans, er kwamen gevaarlijke corners voorbij maar de bal smoorde iedere keer. Halverwege de tweede helft nam Robbie een corner. Hij draaide de bal hard in en Youri kwam heerlijk aanzeilen. Steenhard verdween de bal onder de lat. Een kwartier voor tijd viel onze vaste invaller Young Kon in. Hij kreeg van zijn trainer de opdracht mee om met één van zijn mooie voorzetten Youri te bedienen. Dat lukte in 1e instantie nog niet. Wel zagen we Youri een keer langs drie verdedigers over de achterlijn dansen, maar Jesse noch Wesley wist de winnende treffer binnen te tikken. De wedstrijd bleef spannend, maar de DSS-spitsen leken langzaam maar zeker de moed te verliezen. Het was de weer ongenaakbare Joel die hen tot wanhoop dreef. Er waren nog slechts een kleine 10 minuten over. Uiteindelijk bereikte Wesley, die vandaag rechtshalf speelde de sprintende Young Kon. Die gaf voor en…… Youri prikte tussen twee verdedigers in, de bal langs de keeper: 2-1.

Gefeliciteerd mannen: HERBSTMEISTER!!!!!