Alliance’22 C2 winterkampioen


Dertien uitblinkers behalen titel

Met een groot aantal supporters reisde Alliance C2 naar Vijfhuizen voor de laatste kompetitiewedstrijd tegen DSOV C1. Een geduchte tegenstander, derde in de rangschikking met de meeste doelpunten voor. De wedstrijd werd met spanning tegemoet gezien. C2 had nog een punt nodig voor de titel, want ADO, waar tegen gelijk werd gespeeld in de eerste wedstrijd, zou bij verlies van de C2 alsnog kampioen kunnen worden.

In de bekende 1-4-2-3-1 opstelling, net als het Nederlands elftal, werd enthousiast begonnen en zoals bij veel wedstrijden dit seizoen was het spel van C2 het aankijken meer dan waard. Vanaf begin werd sterk druk gezet en goed gecombineerd. Dit elftal is gedurende het seizoen alleen maar sterker geworden, een echt vriendenteam, dat elkaar coacht en positief communiceert.

Al snel kwam de 0-1 op het scorebord, een prachtige voorzet van Rory van rechts werd bekwaam door Sytse afgerond. 0-1. De 0-2 van de van zijn blessure herstelde Marnix was ook fraai. Hoog over de keeper verdween zijn afstandschot in het doel. 0-2. De 0-3 was de fraaiste van de eerste helft. Een geweldige slimme pass van Teun werd door Justin vanaf de 16 als een streep in het doel geschoten. 0-3.

In de rust deze keer alleen complimentenmaar ook de waarschuwing attent aan de tweede helft te beginnen omdat DSOV nog een keer alles op alles zou zetten. De waarschuwing hielp niet, het spel zakte weg en er werd teveel gepraat, uitmondend in twee waarschuwingen voor de C2 spelers. Onnodig en gevaarlijk omdat een eventueel weggestuurde speler zijn team erg zou benadelen. Na een aantal wissels hervond de ploeg zich. Rory scoorde fraai 0-4 en het was gespeeld. Daarna onwikkelde zich een Alliance show. De uitstekende en uitblinkende Hugo in het doel keerde zeker een goal of drie en het middenveld werd weer in bezit genomen. De ene actie was nog fraaier dan de andere. Waldo als voorstopper speelde zeer sterk, Jelle was onpasseerbaar, Teun attent als altijd (hij moet meer naar voren spelen), Ricky met zijn snelheid weer erg goed als back en aanvoerder Xander is alleen maar nog beter geworden dit seizoen. Jelmer heeft het spel goed door en zorgt voor heel goede loopacties, Sytse als altijd onnavolgbaar en Justin tropisch goed. Coen speelt altijd betrouwbaar en sterk, Marnix heerst met zijn techniek en Daan is drie keer zo goed als vorig jaar. Rory is de vrije man, supersnel en levensgevaarlijk. Als hij zijn baltechniek verbetert is Alliance hem kwijt, dat geldt trouwens voor meer van de dertien uitblinkers. Want dat zijn het!! Rory maakte fraai 0-5 en toen verfraaide Justin de score, met een draai van af de zestien voor 0-6 en zijn schijbeweging en stift vanaf de zestien over de keeper betekende de kers op de pudding.0-7. Juichend nam het team de felicitaties en de bloemen in ontvangst, er werd gehostst en champagne gedronken en de scheidsrechter en tegenpartij hadden alleen maar komplimenten. Terug bij Alliance verraste het jeudbestuur de kampioenen op een drankje en patat frites en de toezegging dat de spelers een Alliance’22 diploma zullen ontvangen. Een waardige ontvangst voor een geweldig team, Alliance C2.

Van harte gefeliciteerd!!!!!!

alt

Op de foto DE ongeslagen KAMPIOENEN: v.l.n.r. staand: Rory,Jelle,Jelmer, Sytse,Coen, Justin, Hugo en Xander. Onderste rij Teun, Waldo, Marnix, Ricky en Daan. Elf gespeeld, 31 punten, 35 voor en acht tegen (het minst van allemaal)