11de ronde competitie B junioren


Vandaag stond de 11de ronde geplant in de agenda voor de competities van de B junioren.

De B3 ging op bezoek bij Velsen B4, B2 zou ADO B4 krijgen en de B1 ging op bezoek bij UNO B1.

Echter verliep alles anders dan verwacht, nou bijna anders dan.

Voor de B1 als de B2 was dit een bijzonder spannend weekend. Zo kon er kampioenschap behaald worden en gezien het harde werk van deze jongens was dat meer dan verdiend.

De B3 speelde haar laatste competitiewedstrijd in deze competitie en zou in voorbereiding op januari alvast een goede stap kunnen nemen door hun 2de overwinning in de competitie te behalen dit seizoen.

Eindigen met een knal dus! Immers de winterstop staat voor de deur.

De B3 ging zoals aangegeven op bezoek bij Velsen B4. Deze wedstrijd zou een zeer memorabele worden gezien de bodemplek van de competitie kon worden vermeden.

Er werd sterk begonnen door onze B3 jongens en deze waren dan ook hongerig voor een overwinning. Toch lukte het in de beginfase niet om te scoren. Gelukkig was er Lou die onze B3 op voorsprong bracht. Zijn actie rondde hij goed af door de keeper te passeren. Helaas kon onze B3 deze vorm niet vasthouden en kwam Velsen toch nog op gelijke hoogte (1-1). Helaas begon de tweede helft ook met een offensief van Velsen en werd er een voorsprong uit handen gegeven. 2-1. Toch liet Lou het er niet bij zitten en maakte de stand gelijk. 2-2. Khalid kwam het veld in en maakte de 2-3. Soms zit het dan weer even tegen en door een klein foutje werd het snel weer 3-3 en waren we weer terug bij af. Nog even aanzetten geblazen en die winst binnenhalen moeten de jongens van de B3 gedacht hebben want er werd gelukkig nog 2x gescoord. Mees en Max maakten de 2 treffers en zo kwamen wij tot de uitslag van 3-5 en was de overwinning een feit. De 10de plek is behaald en het najaarsseizoen is afgesloten met een overwinning. Nu in januari er weer flik tegenaan en dan wellicht wel een kampioensfeest? Op zaterdag 28 januari zal het voorjaarsseizoen geopend worden voor de B3, wie dan de tegenstander zal zijn is onbekend. Voor die tijd proberen wij natuurlijk om een vriendschappelijk duel in te plannen voor onze B3, hoe en wanneer deze plaatsvind zal nog in de toekomst worden bepaald.

De B2 zou in haar kampioenswedstrijd ODIN B4 op bezoek krijgen. Echter werd deze dag door ADO B4 een snipperdag opgenomen en dus werd de wedstrijd uitgesteld.

Door samenwerkende actie staat de wedstrijd nu geplant voor het inhaalweekend van 17 december iets wat de B2 weer niet goed uitkomt. Echter lijkt kampioenschap voor onze B2 vrijwel zeker. Maar voor er een feestje gevierd mag worden dient Velsen B3 nog 1x te verliezen of dient de B2 nog 1x te winnen. De KNVB heeft de weekenden van zaterdag 14 en 21 januari als inhaalweekenden aangemerkt, dus er is nog wel wat mogelijk. Nog geen feestje dus! Bijna!

De B1 ging op bezoek bij UNO B1 en bij aankomst kregen we een kleedkamer toegewezen. Zelfs de warmingup werd gedaan. Op het tijdstip dat de wedstrijd zou starten werd er door iemand van UNO verteld dat UNO niet zou komen opdagen (bij hun eigen thuiswedstrijd) een reden werd echter niet gegeven. De B1 stond dus helemaal voor niets klaar in Hoofddorp. Ondanks dit bezet onze B1 nu de 2de plaats (op verliespunten) en duld daarin Concordia voor hen met 2 punten meer en 1 wedstrijd minder gespeeld. Echter speelt Concordia komend weekend tegen: UNO. Dus kijken wat daar uit gaat komen.

Geen plek nog voor een feestje, maar promotie naar de hogere 2de klasse is bijna zeker en helemaal gegarandeerd indien de punten van UNO alsnog verkregen worden.

Het einde van het seizoen is genaderd. Voor de meeste spelers is dit ook meteen het einde van het jaar bij Alliance. Deze zien we volgend seizoen weer terug.

Echter is er voor e B1 nog de BoardingCup te spelen en hier worden nog spelers voor geselecteerd. Ook komen er nog wat vriendschappelijke duels aan alvorens het nieuwe seizoen weer begint op 28 januari.