Alliance E5 heeft het makkelijk tegen Geel Wit E4

Het is niet koud en er staat een uitwedstrijd tegen Geel Wit E4 in de regen op programma. De Geelwitte E4 is een elftal met allemaal spelers die dit jaar voor het eerst voetbal spelen. Op papier een niet zo moeilijke tegenstander van onze Alliance E5, maar ervaring leert dat we soms niet goed spelen tegen makkelijke tegenstanders.
Al meteen na de aftrap blijkt het krachtsverschil tussen de E5 en Geel Wit. Vrijwel continu speelt Alliance voor het goal van de tegenstander, Lucas weet als snel met een afstand schot 0-1 te maken. De keeper van Geel Wit helpt onbedoeld mee, want een voorzet van Fons slaat hij de bal in zijn eigen goal 0-2. Bij de volgende aanval over rechts mag Fons de 0-3 intikken en Lucas jaagt daarna op de keeper die de bal loslaat en maakt de 0-4.
In de 2e helft heeft Geel Wit de wind mee, maar toch weten zij niet de bal bij het Alliance goal te krijgen. Een verdediger probeert een voorzet weg te tikken maar maakt onbedoeld een eigen goal (0-5). Keeper Pelle die in de 2e helft achter de aanvallers speelt omdat Laurens nu op goal staat, maakt met 2 afstand schoten 0-6 en 0-7. Ook Loek krijgt eindelijk zijn voorzet op maat en maakt de 0-8 waarna Lucas de wedstrijd afrondt met de 0-9 door de bal in te schieten.
Volgende week voetbalt de E5 om 9 uur in Hoofddorp tegen de E9.