9de ronde competitie B Junioren

Vandaag werd er weer volop gespeeld in de B junioren competities van Alliance.
Zo speelden onze MB1 uit bij OSV MB1 en ontving onze B3 ODIN 59 B4 op ons sportpark.
De B2 speelde uit tegen het zwakkere IJmuiden, waar de B1 op bezoek ging bij het zwakkere Bloemendaal B2.
Het zou een doelpuntrijk weekend worden in de wedstrijden!

MB1
Onze meiden B1 gingen zoals al eerder aangegeven op bezoek bij OSV B1.
Hier waren er nogal wat obstakels, dit gezien onze meidengroep met veel blessures kampt, moest er aangevuld worden vanuit de C.
De meiden van de C bleken een waardige aanvulling, want er werd uit bij OSV gewonnen met 1-6. Door deze overwinning staan de meiden op doelsaldo 3rde, maar met 17 punten gelijk met de nummer 2 Hillegom/Concordia MB1. De punten die vorige week verspeeld waren, zorgen dat in deze 8ste ronde van de competitie de meiden dan dus net onder de 2de plek staan.
Overigens is Overbos MB1 welke ongeslagen bovenaan staan met 27 punten uit 9 wedstrijden, de tegenstander waar vorige week zaterdag nipt van werd verloren.
Dus zo groot is het krachtsverschil dus ook weer niet. De competitie ligt nog open. Komende zaterdag wacht de wedstrijd tegen de nummer 4 Velserbroek MB1 (tevens ook met 17 punten) en word hier bepaald of onze MB1 los kan komen van de directe concurrenten. Willen we nog eerste worden, dan is het aan Overbos om de komende wedstrijden te verliezen. Gezien we daar dan afhankelijk van zijn, is het realistischer om ons te focussen op de 2de plaats, iets wat zeer zeker haalbaar is en in het verschiet ligt. Op naar de Velserbroek dus!

B3
De jongens van Karim Gebaly kregen het ODIN 59 B4 op bezoek. Hoewel ODIN 59 B1 voornemens is om tegen onze B1 te oefenen, was het vandaag hun B4 die op bezoek kwamen in ons nieuwe sportpark. De wedstrijd beloofde wat, gezien dezelfde wedstrijd in de beker werd gewonnen. Wel was er toen sprake van andere omstandigheden, maar toch was er een winst behaald. Vol zelfvertrouwen ging onze B3 dan ook de wedstrijd in. En na 40 minuten spelen stond er nog steeds 0-0 op de teller. Iets wat tot op heden al reeds vaker werd behaald. De tweede helft, daar moest het nu om gaan draaien.

Helaas waren er wat nieuwe spelers bijgekomen bij de tegenstander en deze konden snel de wedstrijd keren. Hoewel Karim berekend was op wat tegenstand, boden deze heren iets teveel van het goede.

Onze B3 was niet opgewassen tegen de snellere voorhoede van ODIN en werd kort na rust op 0-2 achterstand gezet. Uiteindelijk werd er met 0-4 verloren. Helaas kon dus spits Lou opnieuw niet het net vinden en bleef de 0 voor Alliance op het scorebord. Door dit “grootse” verlies, zakte Alliance opnieuw 1 plek en staat nu onderaan. Na 9 wedstrijden spelen zijn er (maar) 3 punten behaald. Het doelsaldo van 19 voor en 52 tegen geven een schrikbarend beeld, van dat het maar nog niet helemaal wil lukken. Het gaat beter, maar nog niet genoeg. Volgende week zaterdag op bezoek bij Stormvogels B2. De nummer 9 van de competitie heeft 6 punten uit 6 wedstrijden en wellicht is hier toch wel wat te halen voor onze B3. In ieder geval geloof ik erin dat de jongens er weer volop tegenaan zullen gaan!

B2

De jongens van Ben Kauling moesten op bezoek bij IJmuiden B2. Deze (zwakkere) tegenstander stond voor vandaag op het programma, helaas was Ben Kauling afwezig en nam Hans Heilig de honneurs waar.

Onze B2 onder leiding van Hans Heilig en met hulp van Aad Smolenaars, waren veel te sterk voor het IJmuiden B2. Er werd dan ook gemakkelijk gescoord. Zo gemakkelijk zelfs, dat het organisatorisch gewoon een rommel werd bij onze B2. Hierdoor werd er niet verder gekomen dan een 1-7 overwinning voor onze B2. Er was duidelijk meer haalbaar geweest in deze wedstrijd, kanttekening is echter dat opnieuw Tim 2x tekende voor een goal. Doordat HBC B3 verloor uit bij Velsen B3, heeft onze B2 door deze overwinning opnieuw weer de koppositie bezet in de competitie. De B2 staat nu aan kop met 22 punten uit 9 wedstrijden, gevolgd door HBC B3 met 21 punten uit 2 wedstrijden. Hoewel Velsen 1 wedstrijd minder gespeeld heeft, heeft het nog steeds geen kans om de koppositie af nemen van onze B2 (met 18 punten staan zijn uit 8 wedstrijden 3rde). De B2 lijkt zich los te hebben gerukt van de andere teams en met 1 punt voorsprong de leiding te hebben genomen in het klassement. Nu dient deze geringe voorsprong te worden vastgehouden komende weekenden. Met nog 2 wedstrijden te gaan, tegen hekkensluiters Wijk aan Zee B1 en ADO’20 B4, een vooraf gewonnen zaak. Maar zoals men zegt, hoogmoed komt voor de val. Dus dient er daar nog wel even “zakelijk” gewonnen te worden en tja.. onze B2 kennende, zal dat vast en zeker met veel goals gemoeid gaan! Op naar Wijk aan Zee!

B1
Onze B1 was dit weekend zoals altijd onder leiding van Wayne en Martin. Daarbij werd de wedstrijd tegen Bloemendaal overigens zeer slecht begonnen. De heren van onze B1 kwamen maar niet lekker op gang en de spelers die normaal het tempo en karakter van de wedstrijd bepaalden, waren nu meer bezig met wat onkunde, dan met voetbal. Het zag er werkelijk de eerste 20 minuten niet uit. Pijn aan de ogen voetbal!

Hoewel de wedstrijd wat mooie momenten kende, was onze B1 wel natuurlijk de betere partij. Zo werd er uiteraard gewonnen met 1-7 (net als de B2) en is dit een geflatteerde stand als men kijkt naar het niveau verschil tussen de 2 ploegen. Opnieuw was Giel met 4 goals de topscorer van de wedstrijd, gevolgd door Derek die de andere 3 voor zijn rekening nam. Hierdoor staat Giel met 10 goals ruimschoots bovenaan als topscorer van onze B1. In de competitie hebben we nu 19 punten na 9 wedstrijden en staan hierdoor 2de. Wel is er nog SVIJ die met 1 wedstrijd minder gespeeld onder ons staat met 16 punten. Concordia (die overigens ook 1 wedstrijd minder gespeeld heeft) staat met 21 punten bovenaan en wist afgelopen weekend ruimschoots van SVIJ te winnen (iets wat onze B1 niet lukte in het begin van dit seizoen). Aanstaande zaterdag staat er dan ook “de wedstrijd” op het programma en ontmoet Concordia onze B1 voor de 2de keer dit seizoen, maar dan nu thuis. In de beker werd Concordia kansloos verslagen met 3-0, maar dit geeft totaal geen beeld weer van de opkomende wedstrijd, dit gezien Concordia al toen kansloos was in de beker en dus niets meer te verliezen had. De week erna speelt Concordia thuis tegen Haarlem Kennermerland B1 en hopelijk doet Haarlem daar dan goede zaken! De week erna krijgt Concordia nog de inhaalwedstrijd tegen Uno (welke de tegenstander is van onze B1 op 10 december). Daarnaast heeft Alliance een doelsaldo van plus 11 en SVIJ van plus 13. Met een nog niet verwerkte wedstrijd (overwinning op BSM) staat SVIJ feitelijk boven Alliance B1 en indien wij niet komende 2 (en laatste duels) met doelpunten het verschil maken, zouden we nog zelfs kunnen misgrijpen naar de 2de plaats. Kortom een zeer spannend slot van onze B1 competitie. Oproep is naar alle ouders om dit slot van de competitie mee te maken. Hier word bepaald in welke categorie we de 2de helft van dit seizoen geplaatst worden en gezien we willen werken naar promotie is de hoogst mogelijke plaats vereist!

Kom allen kijken naar de opkomende wedstrijd tegen Concordia, thuis bij Alliance!