Alliance E9 tegen UNO E8

Alliance E9 strijdlustig tegen UNO E8 (1-5)
Wekelijks weten de spelers van E9 het trouwe publiek te verwennen met schitterend samenspel, strijdlust, toenemend spelinzicht en individuele klasse. De toeschouwers, waaronder deze verslaggever, waren dan ook zeer verwachtingsvol gestemd voor de 6-puntenwedstrijd thuis tegen UNO E8. Zaterdagmorgen echter, stond iedereen langs de lijn nog een beetje te suffen in het bleke najaarszonnetje, toen de bal al in het verkeerde doel lag: 0-1 achter. De ploeg moest duidelijk even wennen aan het gemis van Niels (liesblessure) en Ole (fietstocht). Maar na de vroege achterstand werd gestaag gewerkt aan een veldoverwicht.

Het sterke middenveld met de zwervende Anna, de onvermoeibare Jill en de strak passende Sterre probeerde de energieke gastspits Omar en de watervlugge Maxime van bruikbare ballen te voorzien. En ja hoor, na één van zijn onnavolgbare rushes scoorde Omar beheerst. Wij dachten met 1-1 de rust in te kunnen gaan. Maar helaas! Ondanks het uitstekende keeperswerk van Mika wisten de fysiek sterke UNO-gasten net voor de thee met onhoudbare schoten nog tweemaal het net te vinden. Met 1-3 gingen we bedremmeld de rust in.

De tweede helft toonde een ontketend E9. De formidabel spelende Maxime snelde keer op keer zijn tegenstander voorbij, Luca tructe onnavolgbaar met de bal en Omar stichtte veel gevaar in de linies van de tegenpartij. De aanvalsgolven resulteerden in heel veel corners en chaotische taferelen voor de goal van de UNO-keeper. Omar schoot van dichtbij op de paal, Maxime peerde een aantal keren net naast, de keeper pareerde met moeite inzetten van Luca; en de bal wilde er maar niet in. Het publiek genoot intussen met volle teugen, want wat een strijdlust, wat een passie! De afvallende bal was bijna altijd voor de groenzwarten, er werd prima doorgedekt door Kit, terwijl Finley de gevaarlijke spits geen moment uit het oog verloor. Het middenveld met de sterke meiden Anna, Sterre en Jill had UNO volledig in de tang. De enkele kansen die ontstonden uit de gevaarlijke tegenaanvallen van UNO werden door de sterk uitkomende Mika onschadelijk gemaakt. Het wachten was op de goal van Alliance.

Maar zoals wel vaker dit seizoen: het doelpunt viel aan de onverwachte kant. Gebruikmakend van de vermoeidheid die na het fanatieke aanvalsspel begon op te treden, braken de UNO-voorwaardsen uit en lieten Mika kansloos. En om de eindstand te bereiken hielp deze week Anna een handje. Net als bij Luca vorige week, ketste een harde inzet via haar scheenbeschermer onhoudbaar voor Mika in de benedenhoek: eindstand 1-5. Volledig tegen de veldverhouding in.

Deze prachtige wedstrijd werd geleid door een zeer goed fluitende scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd. Hij had een scherp oog voor het spel en wist feilloos Schwalbe van echte overtreding te onderscheiden. Hulde! En ondanks het verlies van de E9 was het publiek opnieuw de winnaar. Prachtige wedstrijd. Met zulk spel komen de overwinningen vanzelf.