Wedstrijd Alliance'22 A1 - AFC A1

De zesde competitie ronde is een belangrijke. Zo ontmoet de nummer 1 van de competitie VSV, de nummer 2 van de competitie Velsen. VSV is nog ongeslagen en Velsen heeft enkel van Alliance’22 verloren. Velsen staat gelijk met Alliance’22 maar heeft een beter doelsaldo. Alliance’22 A1 ontmoet thuis AFC A1 (zondagteam). Een team welke stevig in de middenmoot staat en best een redelijk partijtje voetbal kan spelen. In de week voorafgaand aan de wedstrijd tegen AFC werd er goed getraind. Dus wat zou er in de weg staan voor een goede positieve uitslag. Deze wedstrijd was Duko de Vries iets vergeten en kon hierdoor niet in de basis beginnen. Tevens werd Daan de Winter aan de kant gehouden. Beide spelers soms een beslissende factor binnen het team.

Nog niet wakker
Bij het begin van de wedstrijd was AFC erg fel en moesten de thuisspelende een tandje bij zetten om niet al snel een tegendoelpunt te moeten incasseren. De druk was zo hoog dat er toch kansen ontstonden voor de Amsterdammers. In de vijfde minuut werd er vanaf de 30 meter op het doel geschoten en kwam de bal tegen de arm van een speler van Alliance’22. Scheidsrechter Emiel Schrijver zag er een strafschop in voor AFC. Zeer doeltreffend werd er binnengeschoten en keek het team van Hubert Kooijman tegen een achterstand aan. Wakker geschut door deze treffer was de thuisploeg nog niet. AFC spelend in een zeer hoog tempo kreeg nog meer kansen, maar deze wisten de Haarlemmers nog te verwerken. Halverwege de eerste helft moest de handrem aangetrokken worden toen er een speler dreigde te scoren. De vrije trap op 20 meter van het doel werd tegen de lat geschoten en in de rebound was het raak. Ondanks protesten van buitenspel keurde de scheidsrechter het doelpunt goed en keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan. Zou het team dan nu eindelijk wakker worden. Om er zeker van te zijn werd er dubbel gewisseld. Zowel Duko de Vries als Daan de Winter kwamen het veld in voor Maxim Valent en Alex Bandt. Het team vond de spirit weer terug en begon te vechten voor een doelpunt. Met nog vijf minuten op de klok kreeg ook een speler van AFC de bal tegen de arm binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan ook hier een strafschop te geven. Rob Fenger die aangewezen is voor strafschoppen wist de bal binnen te schieten en de ruststand op 1-2 te brengen.

Tweede helft
De Haarlemmers kwamen goed uit de kleedkamer en waren niet van plan om de punten weg te geven. Na 15 minten in de tweede helft gaf Jeroen van de Hoek een diepe bal op Duko de Vries. Die wist richting de uitkomende keeper te sprinten en de bal over de keeper in het doel te schieten. De gelijkmaker bleef 15 minuten op het scorebord staan en dus was het zaak om een overwinning te forceren. Zo werd er besloten om snelheid in de vorm van Daan de Winter, samen met fysieke sterkte in de vorm van Duko de Vries in despits te zetten. Dit ging ten koste van Tobias Kuhlmann. Alex Bandt vulde de positie van Daan de Winter op het middenveld in. Deze omschakeling leverde
al snel een doelpunt op. Toine Deen speelde een diepe crossbal op Alex Bandt welke zonder aarzelen de bal voor het doel schoot, waar Duko enekel zijn grote teen tegen hoefde te houden om de 3-2 voorsprong te bewerkstelligen. Voor het laatste doelpunt was het weer Toine Deen die de bal naar Daan de Winter speelde en die vervolgens Duko de Vries op maat bediende, die vervolgens zijn derde (dus hattrick) van de wedstrijd kon scoren.

Een moeizame wedstrijd waar een achterstand met goed spel werd rechtgezet.