E5 versterkt haar positie op de ranglijst

Zaterdagmiddag 13:30 is veld 3 ingedeeld voor de wedstijd tussen de nummer 1 en 4 van de competitie. Alliance E5 speelt thuis tegen de Hillegom E4. Als de aftrap is genomen, neemt de E5 meteen het voortouw en begint meteen met de aanval. De trio Fons, Mark en Lucas begint met combineren en leveren meteen aantal schoten op doel. Na 10 minuten komen Mark en Lucas op doel af en via de voorzet van Lucas tikt Mark de 1-0 in. Ondanks het feit dat de verdediging met Stijn, Wouter en Laurens de achterkant goed dichthouden, kan de rechtsvoor van Hillegom 1 keer aan zijn verdediger ontsnappen en meteen kan de gelijkmaker inschieten. De rest van de eerste helft heeft de E5 voldoende kansen maar geen 1 gaat er in.

In de 2 helft neemt Lucas de plaats van Pelle het het goal in. Lucas had vanmorgen al mee gespeeld met de E1 en wilde de 2e helft wel keepen zodat Pelle de spits in kan. Lange tijd kan de keeper van Hillgegom zijn doel schoonhouden en moet Alliance er oppassen om geen de counters om de oren van Hillegom te krijgen. Vooral de rechtsvoor en de jonge dame die midvoor speelt, zijn erg moeilijk te verdedigigen. Gelukkig hebben Stijn, Laurens en Wouter alles achterin goed onder controle zodat de keeper maar 2 keer hoeft te redden. Vlak voor het einde weet Pelle een doorbraak te forceren en kan hij de eindstand op 2-1 te zetten. De E5 heeft is nog steeds ongeslagen en blijft bovenaan staan. Volgende week staat Zandvoort E4 op het programma om 9:00 uur in de uitwedstrijd.