Competitieweekend B Junioren.

Dit weekend stond weer in het teken van de competitie en er stonden redelijk sterke wedstrijden op het programma. Zo kreeg onze B3 koploper Zandvoort B2 op bezoek en mocht onze B2 haar thuiswedstrijd tegen koploper Geel Wit B1 uit bij Geel Wit spelen. De B1 speelde thuis haar revanche tegen Schoten B1, welke op 1 goal na hen een vervolg in de beker ontnam.

De B3 begon eigenlijk zeer sterk. Eerlijk gezegd waren de jongens van Karim de eerste 25/30 minuten veel sterker dan Zandvoort. Zo kwamen ze nog een aantal keren dichtbij de openingsgoal. Deze voornamelijk mentale overwicht, welke gepaard ging met goed positiespel voor deze groep, raakte ze kwijt na die periode. Onze B3 kon deze controle niet vasthouden en de wedstrijd slipte weg. Zo kwam Zandvoort in de slotfase van de eerste helft gemakkelijk op voorsprong en leek een overwinning voor onze B3 opnieuw uitgesloten. In 5 minuten tijd werd er een 0-3 voorsprong neergezet en werd daarmee de rust ingegaan. De B3 was volledig het spoor bijster. Helaas kon Karim niet het tactische en mentale probleem oplossen en werd er alsnog kansloos verloren met 6-1. Ik heb met mijn eigen ogen de eerste 30 minuten gezien en daaruit kan ik zeggen dat er hier gewonnen had kunnen worden. Het resultaat is jammer, maar toch goed geprobeerd. Nu alleen nog die vorm van die eerste 30 minuten een wedstrijd lang volhouden, of natuurlijk sneller scoren!

De B2 kreeg koploper Geel Wit B1 op bezoek, maar moest deze wedstrijd spelen bij Geel Wit. Ben was voorbereid en had de jongens van te voren goed getraind. De koploper zou geen makkelijke overwinning cadeau krijgen en de eerste echte test voor Geel Wit was dan vandaag ook een feit. Hoewel de jongens wat zenuwachtig waren misschien, waren ze er zeer zeker klaar voor. Speciaal voor deze wedstrijd was Teun bij de B2 gelaten en kon er iets meer fysiek het veld op gebracht worden. Het bleek een succes. Tim welke al weken een succesvolle spits in de B2 is, scoorde opnieuw de openingsgoal. Erna maakte Geel Wit nog wel een doelpunt, maar dit was in het eigen goal. Dus 0-2. Tevens ruststand. Ben hamerde nog even op het spel in de rust en zodoende werd er weer strak begonnen aan de tweede helft. Hoewel minder productief werd er alsnog door onze B2 gescoord. Tim tekende opnieuw voor de treffer en bracht de stand hiermee op 0-3. Tim is dus een giga succesvolle spits van de B2. Wellicht eens spitsen naast de nieuwe spits van de B1?

De B1 ging uit op bezoek bij Schoten B1. Hier hadden we nog een appeltje mee te schillen, immers het was de eerste wedstrijd van het seizoen waar we tegen schoten geheel onterecht 2-2 speelden. Deze bekerwedstrijd brak ons in de beker uiteindelijk op en moesten we op 1 goal tekort de volgende ronde beker aan Schoten geven. Vandaag was het tijd voor een revanche en die was er. De B1 domineerde en zo kreeg Schoten eigenlijk geen kans. Het wel voetballende team van Schoten was niet opgewassen tegen het tikkie takkie voetbal van onze B1. Het zag er zowaar goed uit. De sinds vorige week uit de B2 gehaalde nieuwe spits Giel, bracht eigenlijk wat hij moest brengen. Hij tekende al snel voor de 0-1 en 0-2 voorsprong. Helaas kreeg Schoten een schot op ons doel en dit was raak. 1-2. Toch waren we nog steeds de betere partij. Een foutje op het middenveld leidde de treffer in. Gelukkig liet Giel het in de tweede helft er niet bij zitten en scoorde nog 2x. Uit een vrije trap scoorde schoten nog de 2-4 (bij 1-3 stand). Maar de wedstrijd stond uiteindelijk in het teken van de opnieuw geblesseerd geraakte Jordi en het staken van de wedstrijd na 65 minuten ivm een ernstige armbotbreuk bij een Schotenvoetballer. De trainers en scheidsrechter kwamen overeen de tussenstand als eindstand te accepteren. Opnieuw 3 punten en op weg naar de top.

Volgende week wacht de B3 een uitwedstrijd tegen Haarlem Kennermerland B2. HK B2 is de nummer 2 in de competitie. Dus opnieuw wacht een moeilijke wedstrijd. Onze B2 gaat op bezoek bij DEM B4 en deze wedstrijd zou geen probleem moeten zijn voor onze B2. Maar hoogmoed komt altijd voor de val, dus er gewoon vol in gaan. De B1 krijgt Onze Gezellen B1 op bezoek. OG B1 staat op de 8ste plek en zou geen probleem moeten zijn (op papier) dit dachten we ook bij IJmuiden, dus gaan we op volle oorlogssterkte de wedstrijd in. Want thuis moeten we ook nog laten zien wat we kunnen.