Alliance E8 in een spannend bekerduel uit tegen Geel Wit E4

Afgelopen zaterdagochtend was het prachtig voetbalweer. E8 was helemaal compleet met 10 man en iedereen stond te trappelen van ongeduld. Lekker voetballen, de 2e ronde van de beker. Onze coach Mark was helaas ziek, maar via de mail had hij de jongens nog wel succes gewenst en de keeper bekend gemaakt. Nathan was deze week de keep en daar was hij zichtbaar niet blij mee, maar hij deed het toch. Klasse!
De wedstrijd begon wat rommelig achterin en via een eigen goal stonden we binnen een paar minuten op 1-0 achterstand. Balen, maar de koppies gingen niet hangen, nee, zo speelden met de borst vooruit door, lekker aanvallend. Thomas stond nu op scherp als laatste man, een rots in de branding, bijna niemand kwam er meer langs. Behalve af en toe die snelle meid van Geel Wit, wat kan die rennen en schieten zeg. Gelukkig stond Nathan ook zijn mannetje tussen de palen. Thomas werd aan beide zijden goed bijgestaan door Dinand en Justin. Zij werkten de ballen behendig langs de lijn naar voren via Bram en Raphael. Voorin stonden Luuk (links) en Koen (rechts) klaar om schoten af te vuren op de keeper van Geel Wit. Maar de verdediging van Geel Wit was sterk. Ons team stond als een huis, maar tot de rust lukte het niet om tot scoren te komen. We kregen wel voldoende kansen maar afmaken is ook een kunst.
Nathan baalde als een stekker omdat hij als keeper zijn aanvallende en scorende kwaliteiten niet kon inzetten voor het team en hij wist in de rust Duko zover te krijgen om te wisselen. Na de rust drukte Alliance de Geel Witters steeds verder in de verdediging en de 1-1 liet niet lang op zich wachten. Nathan schoot de verlossende 1-1. Wat een vreugde! We kregen even vleugels, maar de teams waren erg aan elkaar gewaagd dus ging het de minuten erna heen en weer via 1-2 naar 2-2 een mooie afronding van Luuk. In de eindfase van de wedstrijd was onze E8 in de overhand en het was wachten op de 3-2. Maar dan moet de bal er wel in gaan.
Een snelle doorbraak van Geel Wit in de laatste seconden van de wedstrijd maakte een einde aan de hoop op de overwinning. Een hard schot van die snelle meid van Geel Wit trof doel en het was gedaan. De scheids vloot af na de aftrap en de teleurstelling was groot.
Wat hadden ze gevochten onze jongens. Als leeuwen! Maar het was net niet gelukt. De penalties werden bijna allemaal binnengeknald en Duko hield er een flink aantal van Geel Wit tegen, dus dat krikte het slechte huneur weer een beetje op. Volgende week beter, dan weer voor de competitie.