E9 tegen Geel Wit

E9 knokt zich naar de zege tegen Geel Wit!
Twee weken geleden was de E4 van Geel Wit iets te sterk voor onze E9 en vandaag moest worden aangetreden tegen hun E3 voor de beker. Dat klonk niet al te hoopgevend, maar onze meiden en knullen der E9 zijn niet snel onder de indruk.

Het werd een heerlijke jeugdvoetbalwedstrijd met twee teams die voluit aanvielen en kort voor rust leidde dat tot een 0-1 voorsprong van Geel Wit. De licht aangeslagen Maxime wilde keepen en dat deed ie geweldig, maar dit schot was zelfs hem te machtig. Uitschieten kon hij met zijn geblesseerde voet niet; daar had hij Kit voor, die steeds trouw naast hem kwam staan en de bal weg knalde. Bij de dames in ons team viel Anna weer op door haar gave techniek en ge-kap-en-draai (wat zou Wiel Coerver van haar gehouden hebben). Sterre wordt met de week steviger in de duels en Jill gaat echt met sprongen vooruit. En Luca blijkt naast het stevige werk nu ook de passeerbewegingen in de wedstrijd mee te nemen!

De tweede helft liet een ommekeer zien. Het is uw verslaggever niet duidelijk wat coach Robin vertelde dan wel wat er in de limonade zat, maar de E9 schakelde duidelijk een tandje bij. Niels, die nog steeds met veel kracht, maar inmiddels ook met immer meer overzicht speelt, knalde direct de gelijkmaker binnen. Er kwamen kansen en kansjes, veel corners ook en uit een slecht afgeslagen corner kwam de bal bij Ole, die via een Geel Wit-voet scoorde. Daarna waren er veel kansen op de 3-1, maar ook Geel Wit bleef de gelijkmaker zoeken. Achterin hadden Kit en Finley echter hun gebruikelijke muur gebouwd en Mika bleef daarvoor storend werk verrichten. Iedereen knokte en knokte; het was weer een feest om naar te kijken.