De resultaten van C2

Er zijn nu zes wedstrijden gespeeld en C2 staat keurig bovenaan in de tweede klasse met 16 punten uit 6 wedstrijden, en omdat Ado bij DSOV won met 5-6 staat C2 alleen op kop.
Maar om daar jaloers op te zijn gaat wat ver! Zeker het was een goede beslissing van het jeugdbestuur, ook gezien de klasse in de huidige D/sectie om C2 en C3 in de tweede klasse in te delen.
Toch moet nu niet de kampioensvlag al uit de mottenballen worden gehaald. De onderlinge verschillen in deze hoogste tweede klasse zijn erg klein en er volgen nog ontmoetingen met sterke C1 teams.
Kampioen zullen we echt niet worden, maar dat de lol eraf druipt iedere wedstrijd is een absoluut feit. Er wordt inderdaag geweldig SAMENgespeeld en zeker geVOCHTEN voor iedere meter.
En dat geldt voor alle veertien spelers, inclusief kleine Thomas die als vervanger van grote Thomas (naar C!) van C3 was geleend.
Maar de vraag of ze nog beter kunnen is een retorische vraag, een waarvan het antwoord dus al vaststaat. Ajax heeft immers ons 3-4-3 systeem met succes overgenomen.
Maar dat systeem houdt wel een gevaar in, je kunt zomeer met grote cijfers verliezen, zeker als de tegenstander snel scoort, zoals zaterdag bijna het geval was.
Toch weigeren leider Huub Blank, hulpleider Ab Barneveld en ik dit systeem los te laten, het plezier in het voetbal wordt er zoveel groter door.
Het spelletje is toch zeker uitgevonden om meer goals dan de tegenstander te maken.
Dat moet het doel blijven. En daarom kan dit C2 zeker nog beter. Hugo, zoals hij zaterdag keepte niet. Hij was 70 minuten geconcentreerd en maakte geen fout. Als dat zo blijft wordt C2 beter.
De tactische manoeuvre om Daan als rechtsachter hun snelste speler, de linksvoor, uit te laten schakelen, was een perfecte. Daan kan overal spelen, maar dit kan hij als geen ander.
Teun als centrale verdediger heeft een natuurlijke kracht om zich steeds goed op te stellen, als hij sneller wordt, wordt hij nog beter. Linksachter hebben we twee kanjers, aanvoerder Xander en Ricky.
Xander moet rustiger worden en geloven in zijn eigen kunnen, dan wordt hij nog beter. Ricky moet inzien dat hij achter geweldig speelt (hoewel hij het op de 10 ook fantastisch doet), ziet hij dat dan is hij nog beter. Rechtshalf en vaak 10-speler Marnix is een lust voor het oog, hij groeit letterlijk en figuurlijk enorm, en als hij nog iets eerder speelt wordt hij nog beter. Kleine Thomas speelde alsof hij al in C1 speelt
(en dat zal hij spoedig), hij hoeft alleen iets te groeien en wordt dan nog beter. Koen kan ook op rechtshalf heel goed uit de voeten,hij moet iets sneller worden en is dan nog beter.
Zaterdag geselde hij eerst de lat met een geweldige knal en scoorde met het hoofd uit een prachtige voorzet met links van Justin, de wedstrijd was toen gespeeld. Justin kan overal spelen, is de motor, vecht
nog harder dan de rest en scoort ongelooflijk mooie goals a la Maher van AZ. Sneller dan Rory is er geen tweede bij Alliance, als hij iets meer een zijn loopacties en techniek werkt, wordt hij nog veel beter.
Achter in de ruit op het middenveld hebben we twee sterke controleurs Waldo en Jelle. Beiden even goed en met een natuurlijk gevoel je op te stellen. Als Waldo zich constant kan concentreren en niet met andere dingen bezig is en als Jelle zijn trap techniek blijft verbeteren zijn beiden nog beter. C2 kan dus duidelijk nog veel beter worden. Twee man heb ik niet genoemd, het linker duo Jelmer en Sytse.
Wat een genot die twee bezig te zien. Schrijft u deze naam maar op, die komt u later nog tegen, Sytse Boorsma, vast samen met Jelmer, een ongekend duo, voor mijn leeftijdsgenoten, zoals Piet Keizer en Gerrie Mùhren vroeger. Als zij dit volhouden wordt C2 alleen maar sterker. Q.e.d., hetgeen het bewijs levert (vrije vertaling). We zullen zien zaterdag voor de beker tegen VSV, als we winnen gaan we door, als we gelijk spelen nemen we penalties en gaan we door. Tot zaterdag!